19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Pele'nin gayri meşru kızı öldü

Brezilyalı futbol efsanesi Pele'nin gayri meşru kızı Sandra Arantes do Nascimento öldü. 

Brezilya'nın liman kenti Santos'daki Beneficencia Portuguese hastanesi, 42 yaşındaki Nascimanto'nun meme kanserinden öldüğünü bildirdi. 

Sandra Nascimento, 1958, 1962 ve 1970 yıllarında Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya'nın formasını giyen Pele ile hizmetçisi Anizia Machado'nun gayri meşru kızıydı. 

Gerçek adı Edson Arantes do Nascimento olan Pele, Sandra Nascimento'nun kızı olduğunu yıllarca reddetmiş ve DNA örneği vermeye karşı çıkmıştı. 

Sandra Nascimento, 1991 yılında Pele'ye babalık davası açmış, 2 yıl sonra mahkeme DNA kanıtlarına dayanarak Sandra'yı haklı bulmuştu. Pele, temyize başvurmuş, ancak mahkeme 1996 yılında Sandra'nın Pele'nin soyadını taşımasına izin vermişti. 

Pele'nin kendisini reddetmesiyle ilgili duygularını dile getirdiği "The Daughter the King Didn't Want" (Kralın İstemediği Kızı) adlı bir kitap yazan Sandra Nascimento, daha sonra da Santos belediye meclisine girmişti. 

Sandra Nascimento 2001 yılında, babasının ilk evliliğinden olma kızları Edson, Kelly Cristina ve Jennifer Cholbi do Nascimento gibi duygusal, psikolojik ve maddi destek görmediğini gerekçe göstererek, Pele'ye maddi tazminat davası açmış, ancak kazanamamıştı. 

Sanda Nascimento evli ve iki çocuk annesiydi.
aa
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 02:13:46
Güncelleme :18 Ekim 2006 Çarşamba 02:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?