28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Penaltı kaçıran Fenerbahçe yenildi

F.Bahçe, penaltı kaçırdığı, 2 defa direğe takıldığı maçta Celta Vigo'ya 1-0 yenildi.

UEFA Kupası (H) Grubu 3. maçında İspanya deplasmanına çıkan Fenerbahçe, Celta Vigo karşısında son dakikalarda yediği golle büyük bir avantajdan oldu: 1-0

Maçın başında Alex ile penaltı kaçıran, ikinci yarıda iki topu direkten dönen ve sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan sarı-lacivertlilerin, işi şansa bırkmamak için Alman ekibi Eintrach Frankfurt ile oynayacağı son maçtan galibiyetle ayrılması gerekiyor.

5. dakikada tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanan Celta Vigo'da, Canabbio'nun direk kaleye vuruşunda, iyi yer tutan kaleci Volkan gole izin vermedi.

11. dakikada Tuncay, ceza sahasına girer girmez Angel tarafından düşürülünce, hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Alex'in vuruşunda, Esteban gole izin vermedi.

20. dakikada İspanyol ve Fenerbahçeli taraftarlar arasında ufak tartışmalar yaşandı. Celta Vigo taraftarlarının bulunduğu tribinünde kürt pankartları açılınca, Fenerbahçe'yi destekleyen 250 civarındaki taraftar büyük tepki gösterdi. Bu tribündeki pankart ve bayrakları toplayan İspanyol polisi, olay çıkmaması için Celtalı taraftarları uyardı.

45. dakikada Esteban'ı çalımlayan Tuncay'ın vuruşu istediği gibi değildi.

51. dakikada kaleciyle anlaşmazlığa düşen Tamas'ın ters vuruşunda, Fenerbahçe korner kazandı.

53. dakikada Alex'in ceza sahasına ortasında, savunmanın sektirdiği top Önder'in önünde kaldı. Müsait pozisyondaki Önder kötü vurdu.

56. dakikada Aurelio'nun güzel ortasına Alex'in kafa vuruşu direkten döndü. Atağa sürdüren Fenerbahçe'de, bu defa Appiah'in gelişine sert vuruşu direkten auta gitti.

66. dakikada ceza sahası içinde rakibini oyundan düşüren Appaiah'ın vuruşu, kalecinin üzerine gitti.

77. dakikada Fenerbahçe, ölü toptan kalesinde gol gördü. Canobbio'nun kullandığı serbest vuruşta, savunma ve Volkan'ın yanından geçen top ağlara gitti: 1-0.

CELTA VIGO: 1 - FENERBAHÇE: 0

Stat: Balaidos
Hakemler: Paul Allaerts, Rombout Hennissen, Danny Vanderhoven (Belçika)
Celta De Vigo: Esteban, Angel (Dk. 22 Lopez), Contreras, Tamas, Placente, Iriney (Dk. 73 Perera), Oubina, Jonathan Aspas, Calvalho, Canobbio, Baiano (Dk. 90 Yago)
Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Aurelio, Edu, Uğur, Appiah, Deniz, Tuncay, Alex, Kezman (Dk. 71 Deivid)
Sarı kartlar: Dk. 35 Lopez (Celta Vigo) Dk. 37 Kezman (Fenerbahçe)
Gol: Dk. 77 Canobbio (Celta Vigo)

NOTLAR

Bu sezon La Liga'da iyi bir grafik çizmeyen, UEFA Kupası'nda da beklenen performansı sergileyemeyen Celta De Vigo'da, taraftarlar Fenerbahçe maçında takımlarını yalnız bıraktı. Karşılaşmaya yaklaşık 5 bin İspanyol ilgi gösterdi.

Fenerbahçe'yi tribünden destekleyen 250 dolayındaki taraftar, sürekli tezahüratlarıyla dikkat çekti. Maç öncesi her iki takımın taraftarlarından bazıları tokalaşıp, birbirlerine forma verdiler.

Türkiye'den gelen sarı-lacivertli taraftarlar gün boyunca turistik gezi yaptılar ve yakın mesafede olan Portekiz'in Porto kentine gittiler.
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 23:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?