16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Penaltı kaçtı, Brezilya finalist

Lugano penaltı kaçırdı, Brezilya finalist oldu...

42. Güney Amerika Futbol Şampiyonası'nda (Copa America), finale yükselen ilk takım Brezilya oldu.


Venezuela'nın Maracaibo kentinde bugün TSİ sabaha karşı oynanan yarı final maçında penaltı atışları sonucu Uruguay'ı 5-4 yenen Brezilya, finale adını yazdırdı.


Venezuela'nın çeşitli kentlerinde yapılan ve 15 Temmuz Pazar günkü final maçıyla sona erecek şampiyonada, çeyrek finalde ev sahibi Venezuela'yı 4-1 yenerek yarı finale çıkan Uruguay ile Şili'yi 6-1 gibi tarihi bir skorla geçen ''sambacılar'' karşı karşıya geldi.


Maçın 13. dakikasında Maicon'un attığı golle Brezilya 1-0 öne geçerken, karşılaşmanın 14. dakikasında stat ışıkları kesildi. Maçın ilk yarısı aydınlatma probleminin giderilmesi için bir süre durdu. İlk yarı uzatmaların 4. dakikasında Forlan, Uruguay'a beraberliği getiren golü attı. Maçın ilk yarısının bu skorla biteceği beklenirken, Julio Baptista uzatmaların 9. dakikasında Brezilya'yı öne geçiren golü kaydetti ve ''sambacılar'' ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.


Karşılaşmanın ikinci yarısında da karşılıklı ataklar devam ederken, Uruguay Milli Takımı'ndan Abreu, 70. dakikada sahneye çıktı ve takımına beraberliği getiren golü kaydetti. Maçın normal süresinde ve uzatmalarında başka gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışlarında Brezilya'dan Gilberto, atışı gole çevirirken, Brezilya'nın kalecisi Doni, Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Lugano'nun atışını kurtardı ve takımını yarı finale çıkardı. Lugano'nun atışı sonrası Uruguaylı futbolcular, Doni'nin kale çizgisini atış kullanılmadan terk ettiği yönünde bir süre itirazda bulundu ancak hakem golü verdi. Brezilya, penaltı atışları sonucu maçtan 7-6 galip ayrılarak finale çıktı. 3 yıl önce yapılan şampiyonada da Uruguay yine yarı finalde Brezilya ile karşı karşıya gelmiş ve yine penaltı atışları sonucunda elenmişti.
Fenerbahçeli defans oyuncusu Lugano, bu maçta ilk 11'de sahaya çıktı.


Brezilya'nın finaldeki rakibi TSİ yarın sabaha karşı Meksika ile Arjantin arasında oynanacak yarı final maçının ardından belli olacak.

aa
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 17:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?