30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Platini çok sert konuştu

UEFA başkanı Michel Platini, İngiltere futbolunu sert bir şekilde eleştirirken, Premier Lig'de çok büyük paralar döndüğünü, ve bunun haksız rekabete yol açarak futbolu çirkinleştirdiğini savundu. 

UEFA başkanı Michel Platini yaptığı açıklamalarla, Premier Lig’in başarısına kafayı takmış görünüyor. Chelsea ve Manchester United’ın Şampiyonlar Ligi’nde gelen başarılarını hileciliğe bağlayan başkan, iki takımın da kadrolarını güçlendirmek için yüklü miktarda borç para almalarını ağır bir dille eleştirdi.

"İngiltere'nin Euro 2008'de olmaması umrumda değil"

52 yaşındaki Fransız, Mirror ile yaptığı röportajda İngilizler’in, bugün İsviçre’de başlayacak olan Euro 2008’e katılmayı kesinlikle hak etmediklerini belirterek, “İngiltere’nin Euro 2008’de yer almaması beni hiç mi hiç üzmüyor. Eğer İngiltere, eleme gruplarında altı takım arasında ilk ikiye giremiyorsa, bu tamemen onların sorunu. Kulüp bazındaki futbolun milli takımlarıyla alakası yok. Dikkat ederseniz İtalya ve Almanya dışında son zamanlardaki Dünya Kupası finalistleri, futbolcularını başka ülkelere pazarlayan ülkeler” şeklinde ilginç bir açıklama yaptı.

"Yabancı iş adamlarının İngiliz kulüplerini alması beni rahatsız ediyor"

Premier Lig’in finansal açıdan çok yüksek bir değere sahip olduğunu vurgulayan Platini, İngiltere'de Malcolm Glazer (Manchester United) ve Roman Abramovich (Chelsea) gibi kulüp sahiplerinin büyük borçlar alıp büyük miktarda transfer ücreti ve futbolcu maaşları ödeyerek ligdeki dengeleri alt üst ettiğini söyledi.Sert sözlerine tüm hızıyla devam eden UEFA başkanı, “İngiltere futbolunun içinde ihtiras aşırı derecede var. Holiganizmin önüne biraz olsun geçildi ancak diğer bazı faktörler için kesinlikle birşeyler yapılması lazım. Özellikle Amerikalı'ların İngiliz kulüplerini satın almaları beni çok rahatsız ediyor. Amaçları şampiyonluklar kazanmak değil, tamamen gelir elde etmek. Chelsea ve Manchester United’ın banka borçlarına baktığınız zaman o kadar kaliteli kadroları nasıl kurduklarını da anlayabilirsiniz. Ne yazık ki günümüzde bu hileye başvuranlar başarılı oluyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu açıklamalarla birlikte Platini, FIFA başkanı Sepp Blatter’in İngiltere hakkındaki görüşlerine katıldığını doğrulamış oldu.

Oldukça sert bu açıklamalara Premier Lig'den nasıl bir cevap geleceği merak beklenirken, Platini'nin bu sözlerinin 2018 Dünya Kupası'nı düzenleme isteği bulunan İngiltere'nin önerisini etki edip etmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Goal
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 20:00:53
Güncelleme :7 Haziran 2008 Cumartesi 20:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?