28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Polat: Galip gelseydik herhalde bizi öldürürlerdi

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, derbi maçta Fenerbahçe Kulübü`nün uygulamalarının Türk futboluna yakışmadığını söylerken, ``Herhalde galip gelseydik bizi öldürürlerdi`` dedi.

Mecidiyeköy`de bulunan Sportif A.Ş. binasında basın toplantısı düzenleyen Polat, Fenerbahçe Kulübü yönetiminin yaptığı uygulamaların Türk futboluna yakışmadığını belirterek, ``Maç Fenerbahçe yönetimi açısından spor müsabakası olmaktan çıktı. İmam cemaat ilişkisi. İmam çıkar, `Ben küfüre karışmam` derse cemaat neler yapar`` diye konuştu.

Yaşadıklarını Vietnam Savaşı`na benzeten Adnan Polat, Galatasaray taraftarlarının FB Şükrü Saracoğlu Stadı`na gidiş şeklinin, orada konuldukları yerin insanlık dışı olduğunu kaydederek şunları söyledi: ``Oraya gidişimiz, stada girişimiz, içerde yaşadıklarımız tam bir facia. İstanbul`un diğer tarafına sanki bir spor müsabakasına değil, Vietnam Savaşı`na gider gibi gittik. Ayrıca, Fenerbahçe yönetiminin bize karşı ilgisizliğini, alakasızlığını ve saygısızlığını kabul edemiyorum. En azından bir kaç kişi gelip, `Hoş geldiniz` diye elimizi sıkabilirdi. Bu kadar ilkel davranmalarını kabul edemiyorum.`` Adnan Polat, derbi maçta stat hoparlörlerinden taraftarla birlikte organize şekilde küfür edildiğini anlattı maçlarda stada sokulan tüm pankartlardan kulüp yönetimlerinin haberdar olduğunu ifade etti.

Polat, Fenerbahçe tribünlerinde açılan ve ağır bir küfürün yer aldığı pankartı hatırlatarak, ``Bu oranda terbiyesizlik Türk futbolunda görülmemiştir. Tamamen organize bir olay. Türkiye`deki savcıları göreve çağırıp bu konuda suç duyurusunda bulunuyorum. Fenerbahçe Kulübü muhakkak ceza alacaktır. Bu konuda Futbol Federasyonu`na müracaatımız olacak`` sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş`ın soyunma odası koridorunda saldırıya uğramasına da büyük tepki gösteren Adnan Polat, Fenerbahçe yönetimini amigoları güvenlikçi olarak stada sokmakla suçladı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım`ı medyayı etki altına almakla da suçlayan Adnan Polat, şöyle devam etti: ``Eğer bunlar Fenerbahçe`nin başına gelseydi, yer yerinden oynardı. Ben Aziz Yıldırım`ı kutluyorum. Tüm spor basınının gözünü korkutmuş.

Gelecek için de çok ümitli değilim. Herkesin içine bir korku sinmiş ve ben nedenini bilmiyorum.`` Tüm yaşananlara karşın yeni sezon için tekrar Fenerbahçe Yönetim Kurulu, teknik heyeti ve futbolcularını yemeğe davet edeceklerini kaydeden Polat, ``İnşallah gelirler de nezaket, centilmenlik ve insanlık dersi alırlar`` diye konuştu.

Polat, Aziz Yıldırım`dan derbi maçta yaşananlardan ötürü özür beklediğini ancak Yıldırım`ın özür dilemeyeceğini de bildiğini sözlerine ekledi.

aa
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 19:06:45
Güncelleme :24 Nisan 2006 Pazartesi 19:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?