29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Polat Sert çıktı

Sarı-kırmızılı kulübün Galatasaray Lisesi’nde yapılan Divan Kurulu toplantısına katılan Başkan Adnan Polat, Fenerbahçe derbisinde yaşananlar, Seyrantepe’de yaptırılan stat ve küresel krizle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Divan toplantısına derbi yenilgisi yüzünden mutsuz geldiğini söyleyen Polat ezeli rakiplerine meydan okuyarak, “Kimse kendini lig bitmeden şampiyon olarak görmesin. Kimse kendini bu ligin patronu gibi de göstermesin. Geçen senelerde yaşananları unutmasınlar. Galatasaray takımı ligin son haftasına ve son saniyesine kadar iddiasını sürdürecektir” diye konuştu.
Fenerbahçeli yöneticilerin derbi maçta kendilerini stadın kapısında karşıladıklarını ve maçtan sonra otobüse kadar uğurladıklarını kaydeden Başkan Polat, maç esnasında yaşanan krizin faturasını ise sarı-lacivertlilerin Asbaşkanı Mahmut Uslu’ya kesti. Polat, “Fenerbahçeli bir yöneticinin şahsıma, Haldun Üstünel ve diğer yönetici arkadaşlarıma sarf ettiği küfürler ortadadır. Her ne kadar kendisi bunları söylemediğini iddia etse de, benim yanımda Haldun Üstünel’i arayan beş Fenerbahçeli yönetici bu şahsın yaptıkları nedeniyle özür dilemişler ve üzüntülerini bildirmişlerdir. Biz de gereken tepkimizi ve kınamamızı gösterdik. İnanıyorum ki Fenerbahçe de bu şahıs hakkında gerekli tedbirleri alacaktır” ifadelerini kullandı.

Ulaşım konusunda sorun
Daha sonra stadın durumuyla ilgili bilgi veren Adnan Polat, Ulaştırma Bakanlığı ile stadın sonuna yapılacak yonca yol konusunda görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
Bakanlığın 160 milyon YTL’lik maliyeti karşılamayacağını kaydeden Galatasaray Başkanı, “40-50 milyon YTL’lik yardımla bu yolların tamamlanacağını bildirdiler. Metro konusundaki sıkıntıyı ise Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek çözmek istiyoruz” dedi.

‘Kredi borcumuz azaldı’
Adnan Polat son olarak küresel krizin etkilerini değerlendirdi. Çok sıkıntılı bir dönemin kendilerini beklediğini kaydeden sarı-kırmızılı kulübün Başkanı, “Bu yüzden kimse futbol takımı için önemli harcamalar beklemesin. Zaten takımı kurduk ve gençleştirdik. Döviz kuru farkı nedeniyle bütçenin yeniden revize edilmesi için olağanüstü bir mali kongre yapılması fikrini sizlere soruyoruz. Geçen yıla göre kredi borcumuz 65 milyon dolardan 55 milyon dolara düştü. Borç - alacak farkı da Türk Telekom anlaşması sayesinde 149’dan, 102 milyon dolara indi. Fakat sıkıntımız çok büyük. Nakit akışımızda ciddi bir problem var” açıklamasını yaptı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?