20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Portekiz’le başlamak avantaj

Fatih Terim, Euro 2008’de ilk maçı oynayacağımız rakibimize dikkat çekerek, "En güçlü ve dişlisiyle ilk maçta oynarsak, o tecrübe diğer maçlara pozitif yansır diye düşünüyorum" dedi.

A Milli Futbol Takımımız Teknik Direktörü Fatih Terim, İstanbul Sports Venue 2008’de Scolari ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Euro 2008’de ilk maçı Portekiz ile oynamalarının kaybetmedikleri sürece doğru bir başlangıç olacağını söyledi. Terim, "Portekiz, şampiyonanın önemli ekiplerinden biri. Güçlüden başlayarak gideceğiz. Bize bir avantaj sağlayacağını umuyorum. En güçlü ve dişlisiyle ilk maçta oynarsak, o tecrübe diğer maçlara pozitif yansır diye düşünüyorum" dedi.

Terim, Hakan Şükür’ü kadroya almamasıyla ilgili, "1989-90 yıllarından beri Hakan’a formayı seve seve verdim. Hakan, Türk futbolunun en önemli golcülerinden biri. İnsan olarak da sevdiğim ve her platformda savunduğum bir isim. Bu kez böyle düşündük. Verdiği hizmetlerin karşılığını biz de göstermeliyiz. Onun da zamanı var" yorumu yaptı.

Felsefemizi yansıtacağız

Kadro seçimiyle ilgili eleştiriler konusunda Terim, "Mevcut oyuncularımın bu konuyu kendilerine bir hırs silahı olarak döndüreceklerini düşünüyorum. Ben almadığım kişileri de savunuyorum, çünkü onlara da ben forma verdim. Dışarıdakileri alsaydım kadroya, yine sorun olacaktı" diye konuştu.

Son iki büyük şampiyonada defans ağırlıklı oyun kurgularının en üst seviyelerini gördüklerini dile getiren Terim, "Türkiye, şartlar ne olursa olsun kendi oyun düzenini, felsefesini ve anlayışını yansıtmaya çalışacaktır" ifadesi kullandı.

...
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 06:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?