21
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Puan silmeyin küme düşürün

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, UEFA ile yaptığı toplantının ardından Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu önemli açıklamalar yaptı.Hasan Akıncıoğlu tarafından 26 Ocak'ta yapılacak Genel Kurul'da, kongre üyelerine önerilecek kararlar şu şekilde sıralandı:

- Genel Kurul'da minimum 12 puan silinmesi ve Avrupa'dan men edilme önerilecek.

- Suç işleyen kulüpler UEFA müsabakalarına katılamayacak.

- Bu eylemlere katılanlar eğer kupa almışsa kupaları elinden alınacak.

- Puan silme ve para cezaları play-off'lar öncesinde uygulanacak.

- 58. maddeye dokunulmayacak.

"PUAN SİLİNMESİN"

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılan toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundular... Özdemir ve Koç yaptığı açıklamalarda puan silmeye karşı olduklarını ve 58. madde değiştirilmeden gereğinin yapılması gerektiğini savundular..

Nihat Özdemir'in açıklamaları: "Fenerbahçe olarak Kulüpler Birliği'ne hep katıldık. Bu sürece çok önem verdik, bu toplantılarda çok çaba gösterdik. Her zaman doğru bildiğimizi söylemeye çalıştık. Burada konuşulan burada kalacaktı. Ama tüm toplantılarda söz verilmesine rağmen içerdekiler dışarıya, medyaya maalesef herkesin işine gelecek şekilde yansıtıldı. Bu da bizi taraftarımız önünde zorlu bir sürece soktu. Bugün yapılan TFF - Kulüpler Birliği toplantısında ifade ettiğimiz gibi "Artık sözlerine inanmıyoruz, dışarıya çıkacağız her şeyi anlatacağız" dedik. "Biz her hangi bir şekilde, herhangi bir yolla Fenerbahçe'nin puan silinmesi kararını kabul etmiyoruz. Biz suçlu olduğumuza inanmıyoruz". Bunu da böyle ifade ettik. Yarım puan silme gibi cezanın 26 Ocak'ta tartışılmasına gerek yoktur. Biz diyoruz ki; 58 değişmesin, TFF 58'i uygulasın, kim suçluysa, kimin suçlu olduğuna inanıyorsa gerekli kararı versin. Genel Kurul'da bunun puan silmeye çevrilmesine karşıyız. UEFA'nın federasyona dikte ettiği hiçbir kararı kabul etmiyoruz. Kimin suçlu - suçsuz olduğunu anlamak için zaman ihtiyaç vardır. Herkes savunmasını vermelidir. Herkesin dinlenmesi suretiyle bir karar verilmelidir.

Ali Koç'un açıklamaları: "Ağustos'ta bir konuşma yapmıştık. Şampiyonlar Ligi'ne alınmadığımız günlerdi. Bu süreci geride bırakmak istediğimizi belirtmiştik. İddialar çıkıyor, kayıtlar basına yansıyor, her şeyin adeta oyun gibi 7 ay boyunca inişli çıkışlı bir grafik şeklinde sürdüğünü görüyoruz. Her şey F.Bahçe üzerinden kurgulanıyor. Biz savunma ve müdafa hakkımızı kullanmamışken, ki 8 kulübün adı geçerken; F.Bahçe'nin ön planda tutulmamasını istiyoruz. Adil bir savunma için TFF'nin bize destek olmasını rica ettik. F.Bahçe olarak genel kurulun gereksiz olduğunu, 58. maddenin değişmemesi gerektiğini söyledik. Yine aynı şeyi ifade ediyoruz. Ne zaman UEFA olayı gündeme gelse, bizim öne atılmamıza şahit oluyoruz. UEFA'nın topa bu kadar girmesinin nedeninin farklı olduğunu, Cornu'nun ifadesini geri çekmesi; bunu yalanlamak değildir. Söylemek istediğimiz, kendi iç işlerimiz olmasına rağmen, UEFA'nın niye bu kadar müdahale etmek istediğinin altında yatanların araştırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. İçerde farklı dışarda farklı bir şey söylemiyoruz. Yarın önemli bir toplantımız var. F.Bahçe'nin küme düşürülmesi için uğraşıldığını söyledim. Adnan Öztürk'ün F.Bahçe adını anmadığını ve soruşturma üzerine fikrini ifade ettiğini belirttim."

 

...
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2012 Cuma 17:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?