22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Rahibeler ile imamların maçı iptal!

Norveç'te, dinler arası diyaloğun geliştirilmesiyle ilgili düzenlenen bir konferansın sonunda, imamlar ile rahipler arasında futbol maçı yapılması planı, rahibelerin de maçta yer alıp almayacakları konusundaki anlaşmazlık üzerine iptal edildi.

''Omuz omuza'' adıyla düzenlenen konferansın sonunda imam ve rahiplerin birlikte futbol maçı yapma planının, imamların, dini olarak ''kadınlarla yakın fiziksel temastan kaçınılması'' inancına aykırı olduğu gerekçesiyle kadın-erkek karışık bir takımla oynamak istememesi üzerine iptal edildiği bildirildi.

Norveç Kilisesi sözcüsü Olav Fykse Tveit, kendilerinin, ortak bir futbol maçının, konferans için iyi bir bitiş olacağı düşüncesiyle ilk önce maçı iptal etmek istemediklerini ve takımlarında sadece erkeklerin yer almasına karar verdiklerini ancak kilisenin kadın oyuncuların takımdan çıkarılması kararından sonra rahiplerin takımının kaptanının bu kararı protesto ederek oyundan çekildiğini söyledi.

Maçın planlanan başlama zamanından birkaç saat önce kilise tarafından yapılan açıklamada da, futbol maçının yanlış mesaj vereceği gerekçesiyle iptal edildiği ve kendilerinin, kadınların olmadığı bir rahip takımı oluşturmanın yanlış olacağı sonucuna vardıkları bildirildi. Tveit ise, farklılıklara rağmen yine de bu olayda, birbirlerinin kültürlerini daha iyi anlamayı ve açık biçimde müzakere etmeyi öğrendiklerini söyledi.
a.a
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2007 Cumartesi 20:26:59
Güncelleme :5 Mayıs 2007 Cumartesi 21:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?