16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Rave, Müslüman oldu

Çaykur Rizespor'un Kolombiyalı sol kanat oyuncusu Victoria Rave, Müslüman oldu.

Kayserispor maçı hazırlıkları için kampta bulunan Victoria, Türkiye'ye geldikten sonra eşi Paola ile birlikte İslam dinini incelemeye başladıklarını söyledi.

İslam diniyle ilgili uzun süre internetten, arkadaşlarından ve İslamiyeti yaşayanlardan bilgiler aldıklarını ifade eden Victoria, ''Uzun süren bir araştırmanın ardından Müslüman olmaya karar verdim. Eşim benden iki ay önce İslamiyeti seçti. Ben de birkaç gün önce Müslüman oldum'' diye konuştu.

Victoria, tam anlamı ile İslamiyeti yaşayamadığını belirterek, ''Fakat daha iyi öğrenebilmek için araştırmalarım devam ediyor. Şimdi iç huzurum daha fazla'' dedi.

Çaykur Rizespor İdari Menajeri İsmail Coşkun da, Victoria'nın uzun zamandır İslamiyet hakkında kendilerinden bilgi aldığını belirterek, ''Bize yönelttiği sorulara içtenlikle cevap veriyorduk. Kendisinin Müslüman olmak gibi bir düşüncesi vardı. Biz de kendisine yardımcı olduk'' diye konuştu. 

Coşkun, Victoria'nın, birkaç gün önce İslampaşa Mahallesi'ndeki din görevlisinin yardımıyla ''Kelime-i Şehadet'' getirdiğini söyledi.

Kolombiyalı oyuncunun, sünnet olmak istediğini de ifade eden Coşkun, devre arasında bu düşüncesini gerçekleştirmeyi planladığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:45:37
Güncelleme :7 Aralık 2007 Cuma 17:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?