16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Recep Kara Başpehlivan

646.'sı yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Ordu'dan Recep Kara başpehlivanlığı kazandı.

Recep Kara ile finaldaki rakibi Antalya'dan Hasan Tuna, 40 dakika süren güreşte yenişemediler. 2 pehlivan, 7 dakika süren puanlama göreşinde de birbirine üstünlük sağlayamadı. Daha sonra ''altın puan'' uygulamasına geçti. Tek dalarak rakibinin arkasına geçen Kara, rakibini yenerek, 2007 yılı Türkiye Başpehlivanı unvanını kazandı.

Kara, 1 kilo 400 gram ağırlığındaki altın kemerin 1 yıl süreyle sahibi olurken, Edirne Belediyesi'nin 14 bin YTL para ödülü ile Devlet Bakanlığı ile çeşitli kuruluşlardan para ödülü, madalya ve kupa kazandı.

Final güreşi öncesinde başcazgır Şükrü Kayabaş yaptığı konuşmada terörü lanetledi. Bu arada üzerinde terörü lanetleyen ifadeler yer alan parkartlar gezdirildi. Seyirciler de pankartlara slogan atarak eşlik ederlerken, 10. Yıl Marşı ile birlikte dev Türk Bayrağı açıldı.


BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞPEHLİVAN KARA'YA KUTLAMA

Başbakan Erdoğan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Recep Kaya'yı kutladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 646. Tarihi Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Recep Kara'ya bir kutlama telgrafı gönderdi. Erdoğan'ın telgrafı şöyle: "Atalarımızın yüzyıllar öncesinden bize miras bıraktığı güreş geleneğinin aksamadan devamına katkıda bulunmamızdan ve bir Edirne efsanesi olarak bu yıl 646'ncısı gerçekleştirilen Tarihi Kırpınar Güreşleri'nin er meydanında, yüreğinizi ortaya koyarak Türkiye'ni baş pehlivanı olmanızdan dolayı sizi kutluyor, sevgiyle selamlıyor, başarılarınızın devamını diliyorum."

Ajanslar
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 20:57:55
Güncelleme :2 Temmuz 2007 Pazartesi 12:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?