16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Ribery mahkemede

G.Saray'dan parasını alamadığı gerekçesiyle Fransa'nın Marsilya takımına giden Franck Ribery için G.Saray'ın 10 milyon euro istemiyle açtığı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde(CAS) dava görülmeye başlandı. İsviçre'nin Lozan kentinde görülen davanın bugünkü duruşmasına Franck Ribery de katıldı. 

Galatasaray Kulübü ile Frank Ribery arasındaki CAS'taki davanın bugünkü duruşmasında G.Saray'ın savunmasını Başkan Özhan Canaydın ve avukat Mehmet Helvacıoğlu yapacak.

Fransız futbolcu, bundan 2 yıl önce (Haziran 2005) Galatasaray ile 3.5 yıllık sözleşme imzalamış ancak 5 ay sonra da alacaklarının ödenmediğini gerekçe göstererek, İstanbul ayrılıp Marsilya ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Gerek G.Saray'da gerek Marsilya'da ve Almanya 2006 Dünya Kupası'nda başarılı bir performans gösteren Franck Ribery'yi Real Madrid ve Chelsea transfer etmek istemişti.

Franck Ribery'nin apar topar Fransa'ya gitmesinin ardından G.Saray yönetimi Franck Ribery için 10 milyon euro tazminat istemiyle dava açmıştı. Arada yapılana uzlaşma çabaları sonuç vermemiş ve iş CAS'a kadar uzanmıştı. Davanın ilk duruşması bugün yapılıyor ve duruşmaya eski Franck Ribery de katıldı.

hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 18:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?