23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Ribery’i de işlem tamam

Galatasaray’ın anlaşmaya vardığı Fransız futbolcu Frank Ribery, sağlık kontrolünden geçti.
Sabaha karşı İstanbul’a gelen ve uykusuz olmasına rağmen Acıbadem Bakırköy Hastanesi’ne giden Ribery, burada tepeden tırnağa kontrolden geçirildi.

Özellikle efor testinden bir hayli etkilenen Frank Ribery, halsiz görüldü.
Kulüp doktoru Murat Çevik, yapılan testlerde Ribery’nin önemli bir sağlık sorununa rastlanmadığını bildirirken, ’’Testler henüz bitti. Şu anda net bir şey diyemiyorum. Ancak, testlerde önemli bir sorunun çıkmadığı bana bildirildi’’ dedi.

FUTBOL Şube Sorumlularından Fatih Gökşen, "Ribery’nin hiçbir sağlık sorunu yok. Prof. Dr. Mehmet Kurdoğlu da kendisini kontrol etti" diye konuştu. Fransız futbolcu, daha sonra Mecidiyeköy’de yöneticilerle masaya oturdu. Saat 14.00’te imza atılacağı açıklanmasına rağmen, Metz kulübüne teminat mektubunun gönderilmesi ve sözleşmenin feshiyle ilgili evrakların gelmesi akşam geç saatleri buldu. İşlemler tamamlandıktan sonra taraflar 3.5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Hasan da atacak
FRANSIZ oyuncunun yanı sıra, daha önce anlaşılan Dardanel’den Hasan Kabze de bugün medya önünde 3.5 yıllık mukaveleye imza atacak. Metz’e bonservis olarak 1.5 milyon euro ödeneceği ve ağustosta başlayacak taksitlerin 18 aya yayıldığı bildirildi. Ribery’nin de, maç başınalarla birlikte yıllık toplam 750 bin euro alacağı öğrenildi. Öte yandan Locatelli için 1 milyon euroya çıkan yönetim, Bologna Başkanı Cipollini’nin 1.5 milyon euroda diretmesi üzerine transferi rafa kaldırdı.

O bir kral!

Ses getirdi
SARI-Kırmızılılar’ın müthiş bir operasyonla kadrosuna kattığı Franck Ribery’nin transferi Fransız basınında geniş yankı buldu. Dünyaca ünlü spor gazetesi L’Equipe, transfer sayfasının manşetinden verdiği haberde Ribery’nin geleceğinin çok parlak olduğunu duyurdu. Gazete, 22 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun 8 asistle Fransa liginin kralı olduğunu hatırlatırken, bu futbolcunun Hagi’nin 10 numaralı formasını giyeceğini iddia etti.

"Atlama taşı"
RIBERY ise, Galatasaray için birçok teklifi geri çevirdiğini söyledi. Ribery, "Atletico Madrid, Espanyol, Barcelona, Lyon, Juventus ve Messina’dan önemli teklifler aldım. Ama ben oynayacağım bir takıma gitmek istiyordum. Ayrıca Galatasaray, Avrupa’da sık oynadığı için ideal bir atlama taşı" dedi. L’Equipe’nin internet sitesinde ilk sıradan verilen haberde de "Ribery, Metz’i Galatasaray için terketti" başlığını kullandı.

Gökşen açıklamıştı


Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Fatih Gökşen, Metz’in orta saha oyuncusu Frank Ribery ile yüzde 70 anlaştıklarını söyledi.

İtalyan Locatelli ile de her şeyin olumsuz olarak bitmediğini açıklayan Gökşen, "Locatelli ile anlaştık. Ancak kulübü böyle iyi bir futbolcuyu bırakmak istemiyor. İtalya’daki arkadaşlarımız bu işle ilgileniyor" derken, Ribery için de Fransa’ya gitti.

Ribery’nin kendilerinin C Planı olduğunu ifade eden Fatih Gökşen, "Fransa’da kendisiyle tamamen anlaşıp, transfer dönemi bitmeden İstanbul’a getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Gökşen’in, Frank Ribery ve ailesi ile birlikte sabahın erken saatlerinde İstanbul’a geleceği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 00:49:33
Güncelleme :1 Şubat 2005 Salı 09:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?