28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Roger Federer yine zirvede

Rafael Nadal'ı dört sette yenen dünyanın bir numarası Roger Federer Wimbledon'da üstüste dördüncü kez şampiyon oldu.

Dünyanın bir numarası Roger Federer, Fransa Açık finalinde yenildiği Rafael Nadal'ı Wimbledon finalinde 6-0, 7-6, 6-7, 6-3'lük setlerle yenerek çim korttaki hakimiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Wimbledon'ı profesyonel dönemde üstüste dördüncü kez kazanan üçüncü tenisçi olarak tarihe geçen 24 yaşındaki Federer kariyerindeki sekizinci grand slam zaferine ulaşırken, çim kortta üstüste 48'inci galibiyetini elde etti.

Merkez Kort'taki finalin ilk setinde Roger Federer'in kesin üstünlüğü vardı. Daha önce Nadal ile oynadığı yedi maçın altısını kaybeden İsviçreli tenisçi oyun vermediği açılış setini 24 dakikada kazandı.

Kariyerinde Federer ile ilk kez çimde karşılaşan Nadal ikinci setin ilk oyununda rakibinin servisini kırmayı başardı ancak set için servis attığı 10'uncu oyunu kaybedince skor 5-5 oldu. Tie break'e giden mücadelede Federer rakibine 7-5 üstünlük sağladı ve setlerde 2-0 öne geçti.

Kendisini toprakta yenilmez yapan geri çizgi oyununu çime de taşıyan 20 yaşındaki Nadal file önünde acemi bir görüntü vermesine rağmen servisini kırdırmadı ve sonucu yine tie break belirledi.

İspanyol tenisçi, tie break'te skor 2-2 olduktan sonra üstüste beş puan alarak seti almayı başardı. Bu, Roger Federer'in 2003 yılından itibaren Wimbledon'da oynadığı 88 sette kaybettiği beşinci set oldu.

Bjorn Borg ve Pete Sampras'tan sonra profesyonel tenis tarihinde Wimbledon'ı üstüste dört kez kazanan üçüncü tenisçi olmak için mücadele eden Federer dördüncü setin dördüncü oyununda servis kırdı ve skoru 3-1 yaptı.

Wimbledon'a kadar oynadığı sekiz grand slam finalindeki tek yenilgisini bu yıl Fransa Açık'ta Nadal'dan alan Federer altıncı oyunda bir kez daha servis kırdı ve skoru 5-1'e getirdi. İsviçreli tenisçi servis attığı bir sonraki oyunu kaybetmesine rağmen avantajını korudu ve seti 6-3, maçı da 3-1 kazanarak Wimbledon'da üstüste dördüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

Federer, iki saat 50 dakika süren final maçından sonra yaptığı açıklamada, "finalde Andy Roddick ile karşılaşacağımı düşünüyordum ama Nadal çok iyi bir turnuva çıkardı. Çok yakın bir maç oldu ve sonlara doğru biraz gerginleştim. Böyle bir başarıya ulaşacağımı tahmin etmiyordum" diye konuştu.

İsviçreli tenisçi önümüzdeki yıl Wimbledon'ı beşinci kez kazanmak için mücadele edeceğini söyledi.

Rafael Nadal ise "Federer'i tebrik ederim. İnanılmaz iyi oynadı ve şampiyonluğu hak etti. Bu yıl en iyi oyunumu oynadım ama Federer de çok iyiydi. Şansımı gelecek yıl da deneyeceğim. Umarım rakibim Federer olmaz" dedi.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 11:01:53
Güncelleme :10 Temmuz 2006 Pazartesi 11:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?