22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Roland Garros'un kraliçesi Henin

Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros) tek bayanlar mücadelelerinde zafer, dünya klasmanının bir numaralı ismi Justine Henin'in oldu.

Tek bayanlarda dünya klasmanının bir numaralı ismi olan Belçikalı raket Justine Henin, bir numaralı seri başı olarak katıldığı Roland Garros'ta şampiyonluğa ulaşarak turnuva tarihine geçmeyi başardı. Turnuvanın finalinde şampiyonanın sürpriz ismi 19 yaşındaki Sırp tenisçi Ana Ivanovic'le karşılaşan Justine Henin, tecrübesiz rakibine şans tanımadı ve yalnızca 65 dakika süre mücadeleyi 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 kazanarak şampiyon oldu.

Kariyerinin altıncı Grand Slam zaferine ulaşan Henin, ayrıca 1990, 1991 ve 1992 yıllarında üç kez mutlu sona ulaşan Monica Seles'in rekorunu da egale etti. Üst üste üçüncü kez Roland Garros zaferine ulaşan 25 yaşındaki Justine Henin, Paris'te ise son beş yılda dördüncü şampiyonluğunu kazandı. Henin Grand Slam zaferleri göz önüne alındığında altı şampiyonlukla, Martina Hingis ve Venüs Williams gibi isimleri geride bırakırken, Serena Williams'a ise bir adım daha yaklaştı. Serena Williams'ın toplam sekiz
Grand Slam zaferi bulunuyor.

Elde ettiği zaferle dünya klasmanın ilk sırasındaki yerini koruyan Justine Henin, bundan sonra ise Wimbledon Tenis Turnuvası'nda kariyerinin ilk zaferine ulaşmak için boy gösterecek.
Güçlü rakibine karşı ilk kez yükseldiği bir Grand Slam final maçında varlık gösteremeyen Ana Ivanovic ise, elde ettiği başarıyla dünya klasmanında altıncı sıraya yükselecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 18:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?