18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Rus basını: "Türkler çok kavgacı"

Türk ve Beşiktaşlı futbolseverlere "kavgacı" yakıştırması !.. Rus basını, UEFA Kupası'nda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak üst tura çıkmayı garantileyen Zenit'e övgüler yağdırırken, Türk taraftarlara ise "Kavgacı" dedi.

Türkiye'de ateş püsküren futbol taraftarlarına karşı maç yapmanın zorluğuna dikkat çeken rus yşayın organları, karşılaşmanın ilk yarısının başında Zenit'in çaresiz durumda gözüktüğünü, ancak Gorshkov ile bulduğu golle sahadan istediği sonuçla ayrıldığını yazdı.

Rusya'nın spor gazetelerinden Sovetskiy Spor, "Duvara kafa atarak" başlığını kullanarak, 1990'lı yıllarda Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nde görev yapan Rus antrenör Valeriy Nepomnyashi'nin Türk futbolu hakkındaki görüşlerine geniş yer ayıran gazete, özellikle Türk taraftarlarının çok kavgacı olduklarını, maçın ikinci yarısında Beşiktaş taraftarları arasında çıkan kavganın da Türkler'in kavgacı ruhunu açıkça ortaya koyduğu yazdı.

Türkiye'de çalışmanın gerçekten çok zor olduğunu iddia eden Rus teknik adam Valeriy Nepomnyashi, Türkiye'de görev yaptığı yıllarda tanık olduğu olayı gazeteye, "Bir maç sırasında defans oyuncumuzun çok basit bir hatasından kaynaklanan gol yedik.

Maç bitiminde hata yapan oyuncumuz o kadar sinirliydi ki soyunma odasında var gücüyle duvara kafa attı. Ayrıca Hacı adlı bir oyuncu ise bir kere soyunma odasında masanın üstündeki içi su dolu vazoya tekme attı. Bence bunlar şimdi de devam ediyor" ifadelerini kullanarak anlattı.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 18:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?