22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Rüştü: Beşiktaş'a geçtim çünkü..

Rüştü, yaptığı yazılı açıklamada, ''Açıkçası çok kolay bir karar değildi. Öncelikle bu kararı alırken çok önemli kriterler belirleyici oldu'' dedi.

Beşiktaş Kulübü'ne transfer olduğu haberlerinin bugün kamuoyuna duyurulduğunu ifade eden kaleci Rüştü, ''Yaşanan bu durumla ilgili düşüncelerimi, benim penceremden nasıl göründüğünü kamuoyuyla paylaşmak istedim. Dile kolay tam 13 yılınızı adadığınız bir kulüpten ayrılma kararını vermek çok da kolay bir karar değildir. Biz kaleciler biliriz ki kalecilik aslında karar alma işidir. Oyun içinde biz kaleciler saniyeden daha kısa zaman içinde bir karar alır ve o kararı da aldığımız anda uygularız. Hayatın içindeyse karar almak, bırakın saniyeleri, günleri gerektirir. Bu noktaya nasıl gelindiği daima tartışılacaktır, tartışılmalıdır da...''

Öncelikle bu kararı alırken çok önemli kriterlerin belirleyici olduğunu vurgulayan tecrübeli kaleci, şunları söyledi:

''Futbolu çok seviyorum. İçimde futbol oynamak için muhteşem bir şevk var. Ayrıca sadece yerel düzeyde değil, milli düzeyde de sorumluluk taşıyan bir futbolcu olarak, Türk futboluna daha uzun zamanlar hizmet verebilecek gücü ve inancı taşıyorum. Önemle bilinmesini istiyorum ki, hiç kimseye kırgın değilim. Beni bu kararı almaya iten sebepleri kişilere indirgemek istemiyorum, olsa olsa kaderin bir cilvesi olarak görüyorum. Bugüne kadar acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle, hüznüyle, galibiyetiyle, mağlubiyetiyle aynı duyguları paylaştığım, bana emeği geçen ve benim de emeğim geçen herkese hakkımı helal ederek, helalleşerek yoluma devam ediyorum. Emek zayi olmaz diyorum. Elde edilen değerleri, bulunan güzellikleri muhafaza etmek, onları bir kenara bırakmaktan, silip atmaktan daha önemlidir diye düşünüyorum.''

''BÜTÜN ÖZELLİKLERİMİ BEŞİKTAŞ'IN EMRİNE VERECEĞİM''

Rüştü, benliğini, azmini, yeteneğini, enerjisini, kendisini Rüştü yapan bütün özelliklerini, tam da kendisine yakıştığı gibi, kendisine güvenen, kalesini emanet eden Beşiktaş'ın emrine vereceğini ifade etti.

Kendisine güvenenleri mahçup etmemenin en büyük hedefi olduğunu vurgulayan Rüştü, sözlerini şöyle tamamladı:

''Hep inandım ki futbolcuların dilleri ayaklarıdır, kalecinin dili de öncelikle elleridir. En güzel konuşmayı, kameraların önünde ya da basın bülteninde değil, bana güvenen Beşiktaş takımını ve camiasını başarıdan başarıya koşturmak, onları hak ettiği yere getirmek için sahada yapmaktır. Bundan yıllar sonra hayat kitabıma baktığımda, hayatımda açılan bu yeni sayfayı buradan önceki sayfalarda olduğu gibi, güçlü mücadelelerle ve başarılarla dolu olarak görmek istiyorum. Milli takımda uğruna ter döktüğüm milletin vicdanı en büyük yardımcım olacaktır.''

Aslında her şey geçen sezonun son haftalarında doruğa çıkmıştı.. Fenerbahçe ile girdikleri şampiyonluk yarışında geride kalan ve “100. yılında şampiyon olan tek takım” unvanından vazgeçmek zorunda kalan Beşiktaş yönetimi, ezeli rakiplerine unutamayacakları bir ders vermek istiyordu. Ancak transferin o baş döndüren trafiği içerisinde bu ders verme işi biraz unutulmuştu. Ama tesadüfler iki kulübün yolunu Colin Kazım’ın transferinde bir kez daha kesiştirdi.

“RUNJE’Yİ GÖNDERELİM”

TÜRK asıllı bu İngiliz futbolcuya daha önce teklif götüren Siyah-Beyazlı yöneticiler, Fenerbahçe’nin teklifi karşısında, “Paramızı sokağa atamayız” diyerek geri adım attı ve İstanbul dönüşünde, perşeme akşamı bir durum değerlendirmesi yaptı. Başkan Yıldırım Demirören, Asbaşkan Celal Kolot, yönetici Mario Berk ve menajer Ali Gültiken’in katıldığı toplantıda öncelikle kaleci Runje’nin durumu masaya yatırıldı. Hırvat file bekçisinin geçen sezon sergilediği “güven vermeyen” performansından sonra gönderilmesi kararı alındı fakat son söz teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a bırakıldı.

“YOZGATLI’YI İSTER MİSİN?”

SAĞLAM’dan “Olur” onayı alındıktan sonra, Başkan Demirören, bu kez genç teknik adama, “Peki Mehmet Yozgatlı’yı ister misin?” diye sordu. Ertuğrul Sağlam hiç düşünmeden “evet” dedi.

Bunun üzerine Siyah-Beyazlı yöneticiler “100 yılın operasyonu” için bir yol haritası çizip, görev dağılımı yaptı.İlk olarak Mehmet Yozgatlı’nın menajeriyle temasa geçilip, deneyimli oyuncu için teklif iletildi. Alınan olumlu sinyal üzerine, Almanya’da bulunan Mehmet Yozgatlı ile de yapılan telefon diplomasisi sonucunda cuma akşamı kesin anlaşmaya varıldı.

KİMSENİN HABERİ YOKTU

OPERASYONDA asıl ilginç olan ise, cuma günü öğleden sonra yaşandı. Zira o gün Colin Kazım ile sözleşme yapan Fenerbahçe Asbaşkanı Neşet Yalçın, canlı yayında kaleci Rüştü ile de anlaştıklarını açıklıyordu. Ancak o sırada Beşiktaş Asbaşkanı Celal Kolot, Rüştü’nün menajeriyle görüşmelere başlamıştı bile. Ancak deneyimli file bekçisiyle yapılan transfer görüşmeleri Siyah-Beyazlı yöneticilerin istediği seviyede devam etmiyordu. Zira Rüştü, teklifi soğuk karşılamıştı. Bunun üzerine Kolot ile Berk, uçağa atlayarak, Antalya’da tatilde bulunan Rüştü ile eşi Işıl’ın yanına gitti. Operasyon o kadar büyük bir gizlilikle yapılıyordu ki, o sırada Asbaşkan Levent Erdoğan’ın kızının düğününde bulunan Başkan Yıldırım Demirören, mesai arkadaşlarına dahi renk vermiyordu.

TEKLİFİNİZE EVET DİYORUM”

KOLOT ve Mario Berk ile Rüştü’nün görüşmesine daha sonra Işıl Reçber de katıldı ve eşine, “Fenerbahçe’de sana yapılan haksızlığın farkında değil misin, herkese 1.5-2 milyon verilirken, sana 800 bin euro ve maç başına para teklif ediyorlar. Bence Beşiktaş’ın teklifini kabul etmeliyiz” dedi. Işıl Reçber’in bu sözlerini fırsat bilen Kolot bu kez öldürücü darbeyi vurdu: “Rüştü, iyi düşün! Fenerbahçe’de kalırsan üçüncü kaleci olacaksın, ama bize gelirsen birinci. Çünkü Runje’yi gönderiyoruz!”

Bu sözler görüşmenin yapıldığı odada 30 saniyelik bir sessizliğe neden olduktan sonra Rüştü, kısa ama tane tane konuştu: “Evet haklısınız. Bunca yıl emek verdiğim bir kulüp bana böyle davranmamalıydı. Çünkü ben A Milli Takım kalecisiyim. Fenerbahçe’de üvey evlat muamelesi görmeye başlamıştım. Ne olduğu belli olmayan yeni transfer Colin Kazım’a bile benden daha fazla para verdiler. Buna üzülmediğimi söyleyemem. Zico’nun geride bıraktığımız sezonda bana olan davranışı da kolay kolay unutulur gibi değil. Bu yüzden teklifinizi kabul ediyorum.”

“ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM”

AYAĞA kalkan Celal Kolot, deneyimli file bekçisini kararından dolayı sarılarak kutlayan ilk kişi oldu. İkincisi ise eşi Işıl.. Kutlama faslından sonra saat 03.00’te ön protokol imzalandı ve görüşmeler bitirildi.

Olumlu sonuçlanan görüşmenin ardından, yorgun argın bir şekilde kendi oteline geçen Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, yolda Başkan Yıldırım Demirören’i arayarak müjdeli haberi verdi: “Başkanım Mehmet Yozgatlı’dan sonra Rüştü de artık Beşiktaşlı..”

Yıldırım, “Eline sağlık kardeşim” şeklinde kısa yanıt verdikten sonra, derin bir uyku için yatağına gitti.




--------------------------------------------------------------------------------



Kolay karar değildi

Beşiktaş’ın yeni transferi Rüştü Reçber, yaptığı yazılı açıklamada, “Açıkçası çok kolay bir karar değildi. Öncelikle bu kararı alırken çok önemli kriterler belirleyici oldu” dedi. Deneyimli file bekçisi, “Dile kolay tam 13 yılınızı adadığınız bir kulüpten ayrılma kararını vermek çok da kolay bir karar değildir. Biz kaleciler biliriz ki kalecilik aslında karar alma işidir. Oyun içinde biz kaleciler saniyeden daha kısa zaman içinde bir karar alır ve o kararı da aldığımız anda uygularız. Hayatın içindeyse karar almak, bırakın saniyeleri, günleri gerektirir. Bu noktaya nasıl gelindiği daima tartışılacaktır, tartışılmalıdır da” dedi. Rüştü, benliğini, azmini, yeteneğini, enerjisini, kendisini Rüştü yapan bütün özelliklerini, tam da kendisine yakıştığı gibi, kendisine güvenen, kalesini emanet eden Beşiktaş’ın emrine vereceğini ifade etti. Rüştü, sözlerini şöyle tamamladı: “Beşiktaş takımını ve camiasını başarıdan başarıya koşturmak, onları hak ettiği yere getirmek için sahada elimden geleni yapacağımın sözünü veriyorum”



--------------------------------------------------------------------------------



Runje’ye yol verildi

Ezeli rakibi Fenerbahçe’den kaleci Rüştü’yü alan Beşiktaş, Hırvat kaleci Vedran Runje’yi 1 milyon euro karşlığında Fransa’nın Lens takımına verdi. Teknik direktör Jean Tigana’nın isteğiyle geçen sezon başında kadroya dahil edilen, ancak Fransız çalıştırıcının ardından takımdan ayrılmak isteyen Hırvat file bekçisinin bu talebine olumlu yanıt veren, Siyah-Beyazlı yöneticiler, Beşiktaş’a gelişi sırasında ödenen 1 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında Runje’yi serbest bıraktılar. Lens yeni sezonda Fransa’yı UEFA Kupası’nda temsil edecek.



--------------------------------------------------------------------------------



Kartal’da 7. Fenerli

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, göreve geldikten sonra ilginç bir transfer politikası izledi. Zira Demirören, başkanlık koltuğuna oturduğu 3 sene içerisinde, daha önce Sarı-Lacivertli formayı giymiş ve kadrosuna kattığı futbolcuların sayısını 7’ye yükseltti. Yıldırım Demirören döneminde Beşiktaş’a transfer edilen Fenerbahçeli futbolcular şunlar: Murat Şahin, Fahri Tatan, Mustafa Doğan, Ali Güneş, Mario Nobre, Rüştü Reçber ve Mehmet Yozgatlı.

ajanslar-Akşam
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 07:54:38
Güncelleme :18 Haziran 2007 Pazartesi 08:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?