25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Rüştü doğru mu yaptı?

Kasımpaşa maçında, orta sahaya kadar gelerek santra yapılmasını engelleyen Beşiktaşlı Rüştü’ye spor adamlarının çoğunluğu destek çıktı. Rıdvan Dilmen, “İşte tecrübe” derken, Cem Dizdar ise milli kalecinin hareketinin “akıllıca” sayılamayacağını belirtti

Kasımpaşa maçında atılan ilk golün sonrasında orta sahaya kadar gelerek orta yuvarlağın içine giren ve santra yapılmasına engel olan Rüştü Reçber’in bu hareketi bazıları tarafından eleştirildi. Bazıları tarafından da son derece akıllıca bir davranış olarak yorumlandı. Beşiktaş file bekçisi, kuralları bilen herkesin bu hareketi normal karşılayacağını belirterek, “Ben oraya sevinmek için değil, Kasımpaşa’nın hemen santra yapmasını engellemek ve arkadaşlarımı uyarmak için gittim. Takım seviniyordu. O sırada rakip de santra yapmaya hazırlanıyordu. Baskın bir atak yememek için gittim. Burada Ernst ile Nihat’a, rakip alana geçerek ben kaleye gidinceye ve takım yerleşinceye kadar burada kalmalarını söyledim. Durum bundan ibaret” diye konuştu.

Attila Gökçe:
Rüştü bence doğru olanı yaptı. Çünkü yıllar önce Makedonya ile oynadığımız maçta böyle bir pozisyon yaşandı. İnönü Stadı’nda bize bir gol attılar. Bunu kutluyorlardı, bu sırada Kaptan Oğuz ve arkadaşları, hakemin düdüğüyle birlikte hemen santrayı yapıp Hami ile golü attılar. Ve kalede de Rüştü vardı. Kasımpaşa karşısında da Rüştü arkadaşlarına bu uyarıyı yaparak santrayı engelledi. Rüştü takımı adına çok önemli bir katkı sağladı ve golü değersiz kılacak bir hareketin önüne geçti. Bunu her kaleci akıl edemezdi. Bence hakemin verdiği karar da doğru.

Rıdvan Dilmen:
Beşiktaş-Kasımpaşa maçında Rüştü’nün hareketine tek kelimeyle, “İşte tecrübe” demek gerekiyor. Rüştü Reçber çok doğru bir hareket yaparak takımının yiyebileceği olası bir gole engel oldu. Zaten maç görüntülerini izlediğimizde Ernst’e, “Geç” diye hareket yapıyor.

CEM DİZDAR:
Bunca yıldır maç izliyorum. Eğer Rüştü’nün yaptığını ‘akıllıca’ bulursak, o zaman dünyadaki bütün kalecilerin akılsız olduğu sonucu çıkar ki, bu da pek ‘akıllıca’ olmaz. Kaldı ki, takım sevinirken hakemin zırt diye maçı başlatması ‘kötü niyete’ girerdi. Öte yandan Rüştü kalede dursa zaten o vuruş olmazdı. Tekaütlüğüne ramak kalmış bir kalecinin topu oyuna sokma konusundaki yetersizliğini değil de, bu hareketini tartışıyor olmak bile durumun vehametini gösteriyor.

Engin İpekoğlu (Eski milli kaleci-Teknik Direktör):
Bence Beşiktaş çok gergin günler geçirdiği için oyuncular golde hep birlikte sevinç yoğunluğu yaşadılar. Biz kaleciler, konumumuz gereği bu tür durumlarda sevinçlere giremiyoruz. Rüştü’nün bu sırada arkadaşlarını uyarması ve oyunun başlamasını geciktirmesi de doğru bir hareket. Zaten bu durumda hakem oyunu başlatmış olsaydı kural ihlaline girerdi. Çünkü Nihat, rakip saha içerisindeydi.

Bilal Meşe - Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 18:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?