22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Rüştü'ye af var, Edu'ya yok!

Kayseri-F.Bahçe maçındaki idaresiyle şimşekleri üzerine çeken Oktay Demiray kızağa alındı. Edu’nun ise gördüğü iki sarı kart hakemin yanlış değerlendirmesi yüzünden olduğu için, Brezilyalı af kapsamına girmedi.

ŞAMPİYONLUK yolunda Fenerbahçe’nin 3 puan bıraktığı Kayserispor maçında son derece kötü bir yönetim gösteren ve şimşekleri üzerine çeken hakem Oktay Demiray, ilk yarıyı erken kapattı. Karşılaşmanın skoruna etki eden ve Edu’yu haksız yere çift sarı karttan oyundan atan Demiray, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) kara listesine girdi. Karşılaşmanın gözlemcisi olan ve aynı zamanda MHK üyeliği yapan Onur Sorguç, Demiray’a 10 üzerinden 6.9 verdi. Demiray, son derece düşük olan bu not doğrultusunda da gözden çıkarıldı. Sorguç, Demiray’ın kartlarda standartı sağlayamadığını, otoritesini kaybettiğini ve disiplin kuramadığını ifade ederken, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü elinden kaçırdığını da vurguladı.

Edu’ya af yok

Oyundan atılan Edu, hakemin yanlış değerlendirmesi yüzünden çift sarı kart gördüğü için, af kapsamına giremeyecek. Edu’nun, Trabzonspor-Beşiktaş maçında haksız yere oyundan atılan ve daha sonra af kapsamına alınan Rüştü ile aynı çerçevede tutulamayacağı belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 11:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar ünal IP: 88.232.152.xxx Tarih : 14.11.2007 00:52:09

Bülent Demirlek,Selçuk Dereli,Kuddusi Müftüoğlu,Vedat Yüksel,Bünyamin Gezer de bu hakemden farklı değil.Mahmut Uslu'nun kastettiği 5-10 hakem arasında bunlar vardır,sanırım.MHK'da ciddi bir temizliğe ihtiyaç var.Futbol terörizminin mimarlarının mhk ile ilişği kesilmeli.Sürekli aynı takım lehine alınan kararlara karşılık,diğer büyük takımların acımasızca doğranmasına"hakem göremedi" ya da"tesadüf" demek ancak aptalların yapabileceği yorumlardır.Büyük takımlar!Federasyonu UEFA'YA ŞİKAYET EDİN.12 haftadır yaşanan kepazeliklerin görüntüleri delil olarak yeter.Maçlarınızı yayınlattırmayın.Belki bir bedel ödemek zorunda kalırsınız ama bu Federasyondan kurtulmak için değer.Hiç bir hakemin milyonlarca dolar harcanarak yapılan bu yatırımları pervasızca çarçur etme hakkı olamaz.Hadlerini bildirmek gerekir.Oktay Demiray vb.hakemler bu ülkede düdük çalmaya devam ederse futbol terörü bitmez.Futbolumuza sahip çıkmalıyız.