26
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Rüştü'ye ağır fatura

Rüştü’ye ağır fatura

Profesyonel Disiplin Kurulu, Fenerbahçe derbisi sonrası orta hakem Yunus Yıldırım’a küfür ettiği gerekçesiyle Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisine 3 maç ceza verdi. Kurul, yönetici Levent Erdoğan’ı da 15 gün hak mahrumiyetiyle cezalandırdı

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaşlı kaleci Rüştü Reçber’e 3 maç ceza verdi.
Kurul, Fenerbahçe ile yapılan TFF Süper Kupa maçında hakem Yunus Yıldırım’a yönelik hakareti nedeniyle milli kaleciye ağır bir fatura keserken, Beşiktaş Kulübü asbaşkanlarından Levent Erdoğan’ı, kupa karşılaşması sonrası “federasyonun saygınlığını zedeleyen beyanlarda bulunması suretiyle sportmenliğe aykırı hareketinden” dolayı 15 gün hak mahrumiyetiyle cezalandırırken, bir diğer yönetici Ertunç Soğancıoğlu’na ceza tayinine yer olmadığı kararına vardı.

Bu arada Rüştü, dün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi. Milli oyuncu, Fenerbahçe ile oynadıkları Süper Kupa maçının ardından hakeme kesinlikle küfretmediğini bir kez daha yineleyerek, bu haberlerin yazılmasına üzüldüğünü söyledi.

Her maç sonrası arkadaşlarıyla koridorlarda maçın eleştirisini yaptıklarını söyleyen Rüştü, “Bunca yıl efendi ve centilmen bir profil oluşturmak için çabaladım. 18 yıllık profesyonel futbol hayatımda hiçbir hakeme küfür etmedim. Maç sonrası küfürlü kelimelerim olmuştur ama maçı kaybetmenin verdiği üzüntüden dolayı sitem dolu kelimelerdir. Tamamen kendi arkadaşlarımız arasında konuştuğumuz bir olaydır. Ben bunun gerekli yerlere yanlış aksettirildiğini düşünüyorum. Tamamen yanlış bir anlaşılmadan ibaret bir hadise” ifadelerini kullandı.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 11:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?