22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Rüzgar sörfçüleri Alaçatı'da

Pegasus Airlines PWA Slalom Windsurf Dünya Kupası'nda 3. günün sonunda Çağla Kubat 4., Enes Yılmazer 19. sırada yer aldı.
Sportworks tarafından Alaçatı için oluşturulan içeriğinde Dünya Slalom Windsurf Kupası, renkli aktiviteler ve konserlerin yer aldığı Surf'n Sound Spor ve Müzik Festivali 3. yılında Pegasus Airlines ana sponsorluğunda düzenleniyor. 2007 Pegasus Airlines PWA World Cup 13-18 Ağustos tarihleri arasında Alaçatı Active Surf Center'da PWA (Profesyonel Rüzgar Sörfçüler Birliği), Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Sportworks organizatörlüğünde, Alaçatı Belediyesi'nin desteği ile gerçekleşiyor. PWA 2007 takviminde yer alan 7 ayaklı World Cup'ın 6. ayağı'nda Pegasus Havayollarının simgesi Uçan At logosu efsanevi rüzgar sörfçülerin yelkenlerini süslüyor.

Alaçatı Active Surf Center'da tüm hızıyla devam eden Pegasus Airlines PWA Dünya Slalom Windsurf Kupasın'da dünyanın en hızlı rüzgar sörfçülerinden 13'ü bayan 61'i erkek toplam 74 sporcu erkek ve kadınlar kategorisinde ödül için madalya mücadelesi veriyor. Pegasus Airlines Surf'n Sound Spor ve Müzik Festivali kapsamında bugün Snickers Freestyle Windsurf Show gerçekleştirildi. Seyircilerin büyük ilgisini çeken Snickers Freestyle Windsurf show uma ve cumartesi günü de devam edecek.


18 Ağustos cumartesi günü yarışlar sonrasında saat 17.00'de gerçekleşecek Pegasus Airlines Beach Party'de hem sporcular hem de seyirciler Salsa ve perküsyon showlarla keyifli anlar geçirecekler. Aynı gün ödül töreni sonrasında Punch konserini takiben Babylon Alaçatı'daki Nouvelle Vague konseri ile organizasyon sona erecek.


Rüzgar sörfü sporunun en süratli ve en keyifli disiplini Slalom'da; sporcular rüzgarın kuvvetine göre farklı board ve yelkenler kullanıyorlar. Her bir sporcunun 2 board ve 4 yelken kullanma hakkı olduğu yarışlarda malzeme seçimi başarıyı etkiliyor. Pegasus Airlines PWA Dünya Kupası'nda 18 Ağustos'a kadar rüzgarın elverdiği ölçüde yapılacak maksimum 15 yarış üzerinden şampiyon belli olacak. Kadınlar kategorisinde toplam 13 sporcu arasında dünyanın en önemli rüzgar sörfçülerinden Karin Jaggi, Valerie
Ghibaudo, Verane Fauster gibi sporcular mücadele ediyor. 7 Türk kadın sporcu arasında Avrupa Şampiyonu Çağla Kubat, Gül Tercan, Sedef Köktentürk, Lena Aylin Erdil, Melek Toraman ve diğer başarılı rüzgar sörfçüleri yarışıyor. Kadınlar kategorisinde bugün yapılan 2 yarışla birlikte toplam 10 yarış gerçekleştirildi. Büyük bir çekişme içinde geçen yarışlarda Çağla Kubat toplam 2001 puanla günü 4. olarak tamamlayarak büyük bir gelişme gösterdi. Genç sporcumuz Lena Aylin Erdil ise 1869 puanla 8.sırada yer aldı.
Kadınlar kategorisinde Fransız Valerie Ghibaudo 2100 puanla 1.ciliğini korudu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 21:21:02
Güncelleme :16 Ağustos 2007 Perşembe 21:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?