19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Sadri Şener ve hedefleri

Trabzonspor'da 15 yıl aradan sonra tekrar başkanlığa seçilen Sadri Şener, ikinci görev döneminin ilk gününde kulübün içinde bulunduğu durumdan hedeflerine kadar önemli açıklamalar yaptı.

DURUM İÇ AÇICI DEĞİL

Sadri Şener, 15 yıl sonra tekrar kulüp başkanı olmanın değişik bir duygu olduğunu ifade ederek, "Biz bu işlerden epey uzaklaşmıştık. Trabzon şehri, Trabzonspor değişmiş. Takımın formatı değişmiş. Ama burada öyle bir isim bırakmışız ki, bu kadar insan bir araya gelip beni istemiş. Onları kıramazdım. Trabzonspor'un şu andaki hali de çok iç açıcı değil. Tecrübemizle buna yardımcı olabiliriz. Tekrar Trabzonspor'u iyi yerlere getirip sonra yeni nesle devretmeyi planlıyorum" dedi.

GENÇLERİ YETİŞTİRECEĞİZ

Sadri Şener, sarı saçlarıyla bıraktığı kulüp başkanlığı görevine beyaz saçlarla yeniden döndüğünü de vurgulayarak, "Ama ben hep şunu söylüyorum; biraz tecrübesi olan, iyi eğitim görmüş, bir iki lisan konuşan insanları bu yönetime ve başkanlığa getirebilirsek bizden sonra çok şık bir ekip ortaya çıkar. 2008'e geldik. Kulüpler artık 1990'lardaki gibi yönetilemez. Daha kurumsal bir yapı olmalı. Ben her şeye karışmamalıyım. Kulübü temsil eden bir makamım. Çok yapılacak şey var ama bunların hepsini ben yapmamalıyım. Eskiden yapıyorduk her şeyi. Bir tek ayakkabıları boyamıyorduk. Bu açıdan bakarsak bunları bir yere kadar yaparız, sonra devrederiz. Bu makamlarda çakılıp kalmamak lazım. Talibi varsa insanların önünü açmak lazım. Ama önce yapacaklarımız bir yapalım, oynayan taşları yerine oturtalım, sonra ne zaman bırakacağımızı konuşuruz" diye konuştu.

YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR

Sadri Şener, "Bu yıl Mayıs ? Haziran'a kadar yapacağımız belli. Transfer yapma imkanımız yok. Kadromuzun eni boyu belli. Ama futbolda moral denen olay çok önemlidir. Dün son 10 dakikasını seyrettim maçın. Hırslıydılar. Benden dolayı mı bilmiyorum ama yeni bir sayfa açılıyor. Futbolcuya da tesir eder bu durum" dedi.

KULÜP BAŞSIZ KALMIŞTI

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, eski dönemdeki yönetici ve başkanları eleştirmek istemediğinin de altını çizerek, "Ama kulübü son zamanlarda başsız kalmış gördüm. Bizim yönetimimizin hepsinin geçmişinde bir futbol uğraşı var. Futbol bilgisi olan insanlar var. Oturup konuşacağız, arkadaşlarımızın futbol bilgilerini aktaracağız. Mayıs'ın planlamasına şimdiden başlamak lazım. Seneye istediğimiz gibi, yarışmacı, şampiyonluğu oynayan, Avrupa kupalarına giden, orada başarılı olan bir takım yaratmak istiyoruz. O günleri özlüyorum. Cenevre'ye gittiğimizde kura çekiminde puanımız Galatasaray'la aynıydı bazen onların önündeydi. Seri başı oluyorduk. Hiçbir takım bizim çıkmamızı istemiyordu. Şimdi herhalde sonlarda falanız, puanımız kalmamıştır" diye konuştu.

TAKIM ZAYIFLADI AMA FENA OYUNCULAR YOK

Sadri Şener, son yıllarda ekonomik olarak kulübün iyi yönetilmediğini de vurgulayarak, "Kulübün para ihtiyacına benim tarzım olmayan şekilde çözümler bulundu. Bunlardan biri futbolcu satarak para kazanma. Diğeri de borsaya açılma. Atay kardeşimizdir, belki günün şartları öyle gerektirdi. Borsa konusunda uzman değilim Ama bu işi iyi bilenlerin söylediği, temettü garantisiyle satışın iyi olmadığı yönünde. Bunları yapınca gitgide takım zayıfladı. 3 ? 4 sene önce takım fena değildi. Yabancı transferleri çok üstünkörü yapıldı. Gönderildi, geldi.

Bu takımı çok küçük görmeyin. Fena oyuncular yok. Gökdeniz başlı başına bir oyuncu. İyi bir yönetici. Yattara, Gökdeniz istediği gibi oynarsa, arzu ederek oynarsa, içinden gelerek oynarsa takım iyi sonuçlar alır diye düşünüyorum" dedi.

FUTBOLCU SATMAYACAĞIZ

Şener, yönetim tarzı olarak futbolcu satmaktan hoşlanan birisi olmadığını da vurgulayarak, "Benim yedek kulübem kuvvetli olacak. Lig uzun. Kupa var, Avrupa kupaları olacak. Geniş bir kadroyla mücadele etmek lazım. İmkan elimdeyse satmamaya çalışırım. Futbolcu gitmek istiyor ve problemliyse orada idarecilik görevi başlıyor. Mevcut kadrodan önemli isimlere, Yattara, Gökdeniz, Hüseyin'e teklifler geliyor. Ama satma gibi bir fikrim yok. Onlar da buradan niye gitmek istesinler ki. Buradan büyük kulüp mü var. Trabzonspor çok önemli bir camia. Kongresinde de gördünüz. Diğer Anadolu kulüplerini de görüyoruz. 5'inci, 6'ıncı büyükleri falan. Ama kongrelerine bakıyorsunuz 30 ? 40 kişiyle kongre yapıyorlar. Geçmişine bakıyorsunuz, bazı zamanlar belediyelere teslim edilmişler. Dün salonda heyecan vardı, 3 bin küsur oy vardı. Bu büyük kulübü tarif ediyor" ifadesini kullandı.

KADROMUZ HARMAN OLACAK

Şener, transfer politikalarını da açıklarken, "Genç futbolcular mutlaka alacağız. Yetişmiş de alacağız. Yarışmacı olmak için yetişmiş elemanlara da ihtiyacımız var. Ama geleceğe yatırım için de gençleri bünyemize katacağız. Gençleri de kendi bünyemizden Karadeniz'den bularsak yıllardır süren bir tartışmaya da son vereceğiz. Bizim şöyle bir avantajımız var. Bizde çok belgeli antrenör var bir de belgesizler var. Trabzonspor'a emek vermiş, Şenol, Turgay, Ali Kemal, Giray, 'şu oyuncuyu al' dese ben niye izleteyim ki bir daha o oyuncuyu. Duyuyorum böyle şeyler bazen. Onların beğendiği futbolcuyu izletmem. Onlar da bizim kadar Trabzonsporlu, üstelik hoca. Türkiye'nin her tarafına ve Almanya'ya dağılmış büyük bir kesim var. Bunlardan karma yapacağız. Bir harmanlama yapacağız. Sadece genç oyuncuyla olmaz" dedi.

FEDERASYON SEÇİMLERİNDE ETKİNİZ

Şener, öncelikli hedeflerinin kulübü iyi yönetmek olduğunu da vurgulayarak, "Federasyon seçimlerinde bir veya iki üyeyi yönetime, arkadaşlarımızı da kurullara sokmaya gayret edeceğiz. 8 delegemiz var, Şenol hoca ile 9 oluyor. Bölge takımları var. Onlar da Trabzonspor delegesi. Bu da büyük kulüp olduğumuzu gösteriyor. Büyük bir gücüz orada. Niye öbürlerinde yok 12 ? 13 delege. Belki Fenerbahçe'nin blok oy olarak kullanacağı delege sayısı da o kadardır. Hakemler konusunda ise çok konuşmam. 18 dışından vur gol at, hakem bir şey diyebilir mi?" dedi. Şener, Sivas maçından sonra Trabzonspor'un uğradığı haksızlıkları da dile getirirken şu ifadeleri kullandı:

"Trabzonspor haksızlığa uğradı tabi. Sivas maçından sonra özellikle. Bir seyirci sahaya atlıyor. Bizim ve devletin güvenliği var. Aralarından geçiyor. Bizim kulübe ceza veriliyor ama ne o güvenliklerin ne o emniyet mensuplarının işine son veriliyor. Trabzonspor kulübü güvenlik uzmanı değil. Emniyetin çok büyük kabahati var. Sonra diğer kabahatler başlıyor tabi. Şık değil sonra olanlar. Adam mı öldürdük biz burada. Sonra seyirci üstünde, takım üzerinde baskı oluşuyor. Hakemler de insan, herkes hata yapar. Ama önemli olan bilerek hata yapmamak. Bülent Demirlek genç bir arkadaşımız. Heyecanına vermek lazım"

Şener, genel kurul delegelerinin Albayrak yönetimini ibra etmemesiyle ilgili olarak da, "Genel Kurul kararıdır ibra edilmemesi. Genel kurul kararları da fazla eleştirilemez. 'Genel Kurul yanlış yaptı' diyemezsiniz. Hiçbir yerde denemez böyle bir şey. Birçok şey söylüyorlar.

Eski yönetimdekiler de bizim arkadaşımız. Umarım herhangi bir şey olmaz. Aklanırlar, Trabzonspor'a ve bizlere bir sıkıntı gelmez. Sanırım teknik olarak Dernekler Masası olayı inceleyecek. Eğer bütçe kitapçığı ibra edilmiyorsa, içindeki Akyazı ve benzinlik sözleşmesi de ibra edilmemiş oluyor. Bakalım ne olacak, araştırıyoruz. Benzinlik konusunu zaten etik bulmamıştım. Opet açısından da etik değil. O firmanın sahipleri ve yöneticileri de okuması yazması olan insanlar. 'Ben sizin kongreniz olduğunu bilmiyordum' diyemezler" ifadesini kullandı.

HEDEF HER YIL ŞAMPİYONLUK

Şener, bu yıl takımın fazla bir hedefi kalmadığının da altını çizerek,. "Bu sezon için eğer Avrupa Kupası'na gidebilirsek başarıdır. Yüzleri biraz güldürmeye başlarız. Avrupa'ya gitmenin ekonomik ve motivasyon olarak etkisi oluyor. Başka da çok büyük hedef yok bu sezon için. Gelecek sezon için ise mutlaka şampiyonluk tabi hedefimiz. 'Gelecek sene önce ilk dört içinde yer alalım' falan demiyorum. Bundan sonra tek hedef önceden olduğu gibi her sezon şampiyonluk. Herkesin bu konuda gayret göstermesini bekliyorum" dedi.

ÖZAK'LA GECE YARISI GÖRÜŞMESİ

Dünkü kongre sonrası Bursaspor maçının son 10 dakikasını izleyen Başkan Sadri Şener'in daha sonra ekibiyle Aksular Otel'de bir yemek yediği ve gece yarısına doğru da Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'la görüştüğü öğrenildi. Özak'ın Trabzon'un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Beldesi'ndeki evinde yapıldığı öğrenilen görüşmede, Trabzonspor'un öncelikli sorunlarının masaya yatırıldığı ve görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Bilindiği gibi Sadri Şener'in 1992 ? 94 yıllarındaki başkanlık görevinin ardından kulüp başkanlığını Bakan Faruk Özak yürütmüştü.

YILDIRIM VE DOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Trabzonspor Başkanlığı'na seçilen Sadri Şener'e dün geceden bu yana tebrik telefonları yağıyor. Bu sabah da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Futbol Federasyonu Başkan Adayı olması istenen Hasan Doğan erken saatlerde Sadri Şener'i arayarak yeni görevi nedeniyle tebrik ettiler. Şener'in yarın İstanbul ve Ankara'da bazı temaslarda bulanacağı ve özellikle Federasyon seçimiyle ilgili çalışma yapacağı da öğrenildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 15:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?