22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Sağlam: Bu sonucu hak etmedik

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Porto karşısında iyi mücadele ettiklerini, mağlubiyeti hak etmediklerini söyledi.



Sağlam, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi'nde evlerinde oynadıkları ilk maçı kazanmak istediklerini ifade ederek, ''Ama olmadı. Sonuçta kaybettiğimiz için üzgünüz. Oyuncularımın mücadelesinden, ortaya koydukları futbol anlayışından ve girilen pozisyonlardan memnunuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum, ancak sonuç ön plana çıkıyor. 90 artı 2. dakikada yediğimiz gol belki söylenenleri değiştirecektir'' diye konuştu.



Porto gibi güçlü takım karşısında oyunun hakimi olmak ve 90 dakika pozisyon vermemenin, gelecek açısından kendilerini umutlandırdığını ifade eden Sağlam, ''Kaybederken de kazanmak önemlidir. Taraftarımız bizden iyi bir sonuç bekliyordu. Onlara bir galibiyet veremediğimiz için üzgünüz. Bu mücadelenin hakkı bu sonuç olmamalıydı. Futbol sürprizlere açık bir oyun. Her zaman iyi oynayan kazanamıyor. Rakibimizi de kutluyorum'' diye konuştu.



SAHADAN ATILMASI

Maçın hakeminin kendisini sahadan atmasına da değinen Sağlam, ''Sadece (2 numara) dedim ve hakem beni dışarı gönderdi. İyi niyetli değildi. Bobo kaburgalarına darbe aldı ve muhtemelen kırık var. Nobre'nin kaşında yaralanma var, dikiş atıldı. Delgado, Tello darbeler aldı. Hakemin bunları görmemiş olması mümkün değil'' şeklinde konuştu.



''GRUPTAKİ ŞANSIMIZ AZALDI''

Sağlam, Porto yenilgisi ile gruptaki şanslarının azaldığını belirterek, ''Kaybetmesek Liverpool ile aynı puanda olabilirdik. Önümüzdeki maçlarda bu mücadeleyi sergilersek, Liverpool'u da yenebiliriz. Şansımızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Önümüzde 4 maç var ve hepsini kazanmaya çalışacağız. Porto hiç hak etmediği şekilde 90. dakikada kazandı. Biz şansımızı sonuna kadar zorlayacağız'' dedi.



Kalede Rüştü'nün yerine neden Hakan'a şans tanıdığı sorusuna Sağlam, ''Rüştü'nün dizinde sakatlığı var ve henüz oynayacak durumda değil. Bu yüzden Hakan'la devam ediyoruz. Sezon başında kalede sıkıntımız yoktu, bugün de yok. Her kalecinin yapabileceği hataları Hakan da yapıyor'' diye yanıt verdi.



İBRAHİM ÜZÜLMEZ OLAYI

Sağlam, maç sonrası taraftarların İbrahim Üzülmez'e gösterdikleri tepkiyle ilgili olarak da, ''Ben olayın ne olduğunu bilmiyorum. Sahaya inip, soyunma odasına gidiyordum. Bu gibi durumlarda sağduyulu olmak lazım. Taraftarlar ve futbolcular birbirlerine karşı sağduyulu olmak zorunda. Taraftar son dakika golü nedeniyle sinirlenmiş olabilir. Futbolcular da çok iyi oynadıkları maç sonunda son saniyelerde gelen golle yenilmenin üzüntüsünü yaşayabilir. Bunları çok büyütmemek lazım'' diye konuştu.



SAKATLARDAN YAKINDI

Ertuğrul Sağlam, Porto maçında Bobo'nun kaburgalarına darbe aldığını ve kaburgasında kırık olabileceğini belirterek, ''Ayrıca Serdar Kurtuluş'un adalesinde sorun var ve muhtemelen hafta sonunda oynayamayacak. Tello'nun da adalesinde sorunu var ve durumu belli değil'' dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 02:35:15
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 10:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RESUL GÜZELDERE IP: 80.140.12.xxx Tarih : 5.10.2007 10:32:23

Hak istenmez, ALINIR.