30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Sağlam:'Ara transfer şart değil'

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, BJK TV'ye yaptığı açıklamada ilk olarak ligin ikinci yarısının ilk maçında yapacakları Konyaspor maçının öneminde değinerek, "Futbolcularıma, 'İlk yarının sonundaki Vestel Manisaspor maçı, şampiyonluk yarışında çok önemli bir maçtı. Konyaspor maçı da şampiyonluk için en önemli maçlardan. Aynı ciddiyetle Konyaspor maçına çıkmanızı istiyorum' dedim. Final niteliğinde bir maç olacak. İkinci yarıya iyi başlarsak daha sonraki maçlarda avantajlı oluruz'' diye konuştu.

'Holosko her yerde oynar'

Ertuğrul Sağlam ayrıca, Vestel Manisaspor'dan transfer ettikleri Holosko'nun çok yönlü bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Sağda ya da solda da oynuyor. Rakibin durumuna ve şartlara göre Holosko'yu değişik yerlerde oynatabiliriz. Holosko, ileride her mevkide oynar'' dedi.


'Kadro kurmakta zorlanıyorum'


Nobre ve Higuain ile Aydın gibi genç oyuncuların iyi performanslarının kendisini sevindirdiğini de belirten Sağlam, "Her antrenör böyle zor seçimler yapmayı ister. İçeride tatlı bir forma rekabetinin yaşanması, takımın başarısını artıracaktır. Bizde böyle bir durum var. Gerçi 11, hatta 18'i kurmakta zorlanacağız ama kötü performans nedeniyle kadro kuramamaktan çok daha iyi bir durum. Şanslıyız'' diye konuştu.


'Altyapı çok sağlam'


Altyapıdan pek çok oyuncuyu kadrolarına dahil ettiklerini de ifade eden genç teknik adam, "Tabii bu altyapımızın ve teknik heyetin başarısı. Orada çok iyi bir oyuncu topluluğu var ki (A) takıma alıyoruz. Hemen her kulvarda, Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında altyapı oyuncularını oynatmaya başladık. Bundan sonraki dönemde de altyapıdaki arkadaşlarımızdan çok daha fazla yararlanacağımıza inanıyorum'' dedi.


'Transfer şart değil'


Sağlam son olarak, transfer konusuna değinerek, "Kadromuza bir yabancı oyuncu daha almayı düşünüyoruz, ancak bunun için çok dikkatli olacağız. Doğru oyuncuyu bulup, uygun şartlarda transfer yapmayı istiyoruz. İstediğimiz şartlar olmazsa transfer yapmayacağız'' diye konuştu. Ara transferde kimsenin elindeki iyi oyuncuyu bırakmak istemediğini vurgulayan Sağlam, "O yüzden transfer çalışmalarında zorlanıyoruz, ya da çok astronomik rakamlar öne sürülüyor. Transfer döneminin sonuna kadar arayışlarımız sürecek. Gökhan Zan iyileşirse, o da çok iyi bir transfer olur. Önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacak. Umarım bundan sonra sakatlıklardan uzak bir sezon geçirir," dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 02:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?