18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Şahin: Gitmezlerse gönderirim

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Türkiye-İsviçre maçı öncesi ve sonrası yaşananlara bakıldığında başarılı bir yönetim sergilemediği gerçeğinin görüldüğünü ifade ederek, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na maçla ilgili bir inceleme yaptırmayı düşündüğünü belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakanlık merkez binada düzenlediği basın toplantısında, federasyonların bir yıllık görev sürelerinin 11 Aralık'ta dolacağını hatırlatarak, tüm federasyonların bir yıl içinde hedeflerini yakalayıp yakalamadıklarını değerlendireceklerini ve başarısız olan federasyonların başkan ve yönetimlerinin görevlerinden ayrılmalarını isteyeceklerini söyledi. Başarısız olduğu tespit edilen federasyon başkanları ve yöneticileriyle asla devam etmek istemediğini dile getiren Bakan Şahin, yasaların öngördüğü usullerle başarısız olanların yerine yenilerini seçtireceğini kaydetti.

Basın mensuplarının 'Futbol Federasyonu da buna dahil mi?' sorusu üzerine Bakan Şahin, Futbol Federasyonu ile ilgili denetim ve gözetim yetkisinin farklı olduğuna dikkat çekerek, "Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun olumsuz raporu üzerine ancak Futbol Federasyonu'nu Genel Kurul'a davet etme yetkim var. Son Türkiye-İsviçre maçı öncesi ve sonrası yaşananlara bakıldığında başarılı bir yönetim sergilenmediğini görüyorum. Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bir inceleme yaptırmayı düşünüyorum. Eldeki bilgi ve belgeleri Başbakanlık Teftiş Kurulu'na göndereceğim ve onlardan bir rapor alacağım" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 17:36:15
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 17:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?