28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Şahin: Ulusoy'u görevden alma yetkim yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu veya başka bir fedarasyonun başkanını görevden alma gibi bir yetkisinin olmadığını belirterek, "Bu konuda yasa ve yönetmelikler ilgili federasyonun genel kurul delegelerini işaret etmektedir. Federasyon başkanını seçmek genel kurul delegelerinin işidir, ben bu işlere karışmam" dedi. 

Bir dizi temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Kayseri'ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Polis Evi girişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Futbol Federasyonu veya başka bir fedarasyonun başkanını görevden alma gibi bir yetkisinin olmadığını belirten Bakan Şahin, "Dün akşam mecliste Plan Bütçe Komisyonu'nda bir milletvekili arkadaşımızın sorusu üzerine bu konuda bir açıklama yapmıştım. Bilindiği gibi Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Haluk Ulusoy'un geçtiğimiz dönem ile ilgili icraatları hakkında raporu üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı bir kamu davası açtı. 

Bunun üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu, genel kurulun olağanüstü toplanması için bakanlığıma tavsiyede bulundu. İlgili yasanın bana vermiş olduğu yetki ve sorumluluk neyse onu yerine getirmem, bana yasaların yüklediği bir görevdir. Futbol Federasyonu veya başka bir fedarasyonun başkanını görevden alma gibi bir yetkim yok. Bu konuda yasa ve yönetmelikler ilgili federasyonun genel kurul delegelerini işaret etmektedir. 

Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurula gittiğinde mevcut federasyon başkanıyla mı devam etmek ister, yeni bir yönetim mi seçer, bütün bunlar benim dışımda. Bu Futbol Federasyonu genel kurulunun delegelerinin görevidir. Ben bu işlere karışmam. Federasyonun kimle çalışacağına, hangi yönetimi iş başına getireceğine o federasyonun genel kurulları karar verir" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy'un bugünkü törenlere neden katılmadığını bilmediğini söyleyen Bakan Şahin, "Ama şu an federasyon başkanımızdır, benim şu anda mesai arkadaşımdır. Mutlaka bir mazereti çıkmıştır. Babasının uzun süredir rahatsızlığını biliyorum. Belki de o nedenle bu törene katılamamıştır. Bunun cevabı benim de törene katılmamdan dolayı törene katılmaması değildir. Bizim medeni ölçüde ilişkilerimiz her zaman devam eder. Demin de ifade ettiğim gibi Haluk Ulusoy federasyon başkanımızdır ve benim de mesai arkadaşımdır" dedi. 

Halter Federasyonu'nda yapılan olağanüstü genel kurulda mevcut başkanın yeniden seçilmesiyle ilgili sorular üzerine Bakan Şahin, "Halter Federasyonu ile Futbol Federasyonu arasında hiçbir fark yoktur. Halter Federasyonu da özerktir. Nasıl Futbol Federasyonu başkanını görevden alma yetkim yoksa, Halter Federasyonu başkanını da görevden alma yetkim yoktur. Halter Federasyonu hakkında da Başbakanlık Teftiş Kurulu buna benzer bir rapor verdi. Ben de derhal Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak, olağanüstü genel kurul çağrısında bulundum. Bu genel kurul yapıldı. Ama genel kurulda delegeler, mevcut federasyon başkanını yeniden seçti. Benim yapabileceğim bir şey yok. Yani ben çifte standart uygulamıyorum, herkese aynı kirterlere göre hareket ediyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 15:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?