28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Şahin'den komşunun ihracına yorum

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, özerk bir alan olan spora, özellikle futbola siyasi müdahalenin olmaması konusunda uluslararası federasyonların çok titiz davrandığını belirterek, "Tüm üye ülkeler bu kurallara uymak zorundalar" dedi.

Bakan Şahin, Gümüşhane'de 'FIFA'nın, Yunan takımlarını, hükümetin federasyon seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle uluslararası müsabakalardan geçici olarak men etmesi' ile ilgili soru üzerine, uluslararası federasyonların spora siyasi müdahale olmaması konusunda çok hassas davrandığını belirtti.

Yaklaşık 1.5 yıl önce Türkiye Futbol Federasyonu Yasası'nda yer alan "futbol federasyonu başkanı istifa veya vefat ettiğinde yerine spordan sorumlu bakanın bir vekil ataması" şeklindeki hükmüyle ilgili FIFA'nın kendilerine müracaat ederek, bunu siyasetin bir federasyona müdahalesi olarak değerlendirdiklerini bildirmesi üzerine, parlamentoda bir yasa değişikliğiyle bu hükmü ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Şahin, "Sanıyorum Portekiz için de aynı şey söz konusu. Demek ki artık özerk bir alan olan spora, özellikle futbola siyasi müdahalenin olmaması konusunda uluslararası federasyonlar çok titiz davranıyorlar. Tüm üye ülkeler bu kurallara uymak zorundalar. Aksi takdirde sonuçlarına katlanırlar"dedi.
A.A.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 14:31:57
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 14:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?