30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Salon rehin kaldı

Ruhsat alınmadan başlanan inşaat için önce yıkım kararı alındı. Ardından Voleybol Federasyonu müteahit firmaya borcunu ödemeyince salon mahkemelik oldu.

VOLEYBOLDE skandalların ardı arkası kesilmiyor. Voleybol Federasyonu’nun Burhan Felek Tesisleri içersinde ruhsatsız yapımına başlattığı salon önce Üsküdar Belediyesince "kaçak" diye mühürlendi, "yıkım kararı" alındı, inşaat durduruldu. 4 ay kaçak olarak yapımı sürdürülen spor salonu, Voleybol Federasyonu’nun, müteahhit firmanın 1 milyon 900 bin liralık borcunu ödemediği gerekçesi ile bu kez "rehin" kaldı.

Belki de Türk spor tarihinde bir spor salonu müteahhit firmanın parası ödenmediği gerekçesi ile "rehin" durumuna düşmüş oldu. 1300 seyirci kapasiteli modern voleybol salonu’nun yapımını üstlenen AA Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ sahibi eski milli şampiyon boksörlerden ve halen Boks Federasyonu Asbaşkanı olan Arif Çelik, salonu zamanından önce bitirmesine rağmen Voleybol Federasyonu’nu borcunu ödemediği gerekçesi ile mahkemeye verdiğini belirterek şunları söyledi:

Bakanınıza gidin

"Salonun inşaatına başlarken elimizde ne ruhsat ne de belge vardı. Ruhsat 31 Aralık 2007 tarihinde alınıncaya dek çalışmalarımız sürdü. İnşaat süresince Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık sürekli olarak yapılanları kırdırıp, döktürdü, yeniden yaptırttı. İlave işlerle birlikte bize artı maliyet çıkardı. Salonda yıkıp yapmaktan hafriyat kadar moloz çıktı. Salonu bitirdik paramızı verin teslim edelim dediğimizde, parayı vermeyeceklerini söyleyince olayı Sayın Bakanımıza ilettim. Bundan rahatsız olmuş olacak ki, bu kez bize daha da eziyet etmeye başladı. Bana ’Sizin bakanınız var. Gidin bakanınızla görüşün alın paranızı’ dedi. Ve daha da öteye giderek ’canınızın yanmasını mı istiyorsunuz’ gibi sözler sarfetti. Biz de, firma olarak paramızın tamamının ödenmemesi durumunda salonu kullanıma açmayacağız. Tedbir kararı alındı ve salona kimse sokulmuyor."

hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 16:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?