18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

'Samba'ya ayak uyduramadılar

A Milli Bayan Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix Finalleri'ndeki son maçında Brezilya'ya 3-1 kaybederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Çin'in Ningbo şehrindeki Beilun Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmada Filenin Sultanları, Brezilya karşısında ilk sette tutunamadı. Maça kötü başlayan milliler, ilk seti 21-25 geride tamamladı.

İkinci sete iyi başlayan ve etkili hücum eden ay yıldızlılar, bu seti 25-23 önde tamamladı. Setin ortasında bir ara 19-12 öne geçen milliler, yaptıkları basit hatalarla Brezilya'nın farkı eritmesine engel olamadı. Hakem tartışmalarının yaşandığı son bölümde iyi manşet alan Filenin Sultanları seti 25-23 kazanmayı bildi.

Hakem kararlarının tartışılmaya devam ettiği üçüncü sette savunmada iyi performans gösteremeyen milliler, bu seti 20-25 kaybetti.

Dördüncü sette çok iyi hücum eden Brezilya'yı durduramayan ay yıldızlılar, saha içi paylaşımlarında da sıkıntı yaşayınca maçı da 3-1 kaybetti.

Filenin Sultanları turnuvayı 3 galibiyet, 2 yenilgi ile tamamlamış oldu. Turnuvanın ilk maçında Tayland'ı 3-1 ile geçen milliler, ikinci maçta Küba'ya set vermeden kazanmıştı. ABD'ye 3-1 kaybeden Ay yıldızlar, ev sahibi Çin'i 3-1 yenmeyi başarmıştı.

SALON: Ningbo Beilun

HAKEMLER: Hamid Alrousi ( Birleşik Arap Emirlikleri) Pedro Fabian CONCIA (Arjantin)

TÜRKİYE: Bahar, Gözde, Naz, Neriman, Eda, Neslihan, Gülden (Libero)

BREZİLYA: Pequano Paula, Silva, Menezes Theisa, Ferreira Fernanda, Castro Sheilla, Rodrigues Fernanda, Oliveira Fabiana (Libero)

SETLER: 21-25, 25-23, 20-25, 15-25 

...
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2012 Pazar 11:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?