16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Samiyen'de 'Karan' ın gecesi

G.Saray Ümit Karan ile coştu. Fenerbahçe'nin Rize deplasmanından puansız dönmesinden sonra puan farkını 4'e indirebilmek için V.Manisaspor karşısına çıkan G.Saray'ı Ümit Karan sırtladı. Golcü futbolcu takımının V.Manisaspor'u 4-0 yendiği karşılaşmada 4 gol birden attı.

V.Manisaspor'u gole boğan G.Saray Necati ile üzüldü. Necati'nin omzundan sakatlanması ve yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalacağı haberi camiada şok etkisi yarattı. 

Öte yandan V.Manisaspor'dan Kalabane'nin de omzu çıktı. V.Manisaspor defansı bu maçta da negatif bir görüntü sergiledi. Beşiktaş maçlarında büyük hatalar yapan ve gole boğulan Ersun Yanal'ın Vestel Manisaspor'u G.Saray karşısında da aynı hataları tekrarladı. Vestel Manisaspor son 4 karşılaşmada toplam 11 gol yemiş oldu.

Öte yandan bu maçta sarı kart gören Arda cezalı duruma düştüğü için önümüzdeki hafta oynanacak olan G.Antepspor maçında forma giyemeyecek. 84.dakikada da V.Manisaspor'dan Şener kırmızı kartla oyundan atıldı. Şener ilk sarı kartı muska takıp oyuna girdiği için görmüştü.

G.Saray bu galibiyetle puanını 37'ye yükseltirken ikinciliği yeniden Beşiktaş'tan devraldı.

STAT: Ali Sami Yen 

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Alper Ulusoy, Mustafa Sönmez 

GALATASARAY: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan Ak, Okan, Inamoto, Ilic, Arda, Necati ? (Hasan Kabze dk. 12), Ümit Karan
YEDEKLER: Aykut, Hasan Şaş, Carrusca, Ayhan, Ferhat, Tolga
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets 

VESTEL MANİSASPOR: Fevzi, Okan, Burak, Ümit Bozkurt, Kalabane ? (Borbiconi dk. 12), Selçuk, Uğur, Şener, Zelenka, Reinaldo, Holosko
YEDEKLER: Bülent, Metin, Serkan Akın, Sezer, Nizamettin, Oğuz
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal 

GOLLER: Ümit Karan (dk. 26,54,70,72)
SARI KART: Şener (Vestel Manisaspor)
KIRMIZI KART: Şener (dk. 84)


İLK YARIDAN DAKİKALAR 

2.dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Ümit Karan şutunu çekti. Fevzi'yi geçen topa Iliç uzanamadı ve top auta gitti.

24.dakikada Holosko Selçuk'un kullandığı serbest vuruşa yükseldi. Vuruşunda top auta gitti.

GOL - 26.dakikada Arda'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşa Ümit Karan hareketlendi. Defansın arasından sıyrılan Karan topa vurdu ve top ağlarla buluştu: 1-0

30.dakikada Hasan Kabze Okan'ın pasına hareketlendi. Hasan açısını düzelttikten sonra vurdu. Top kaleci Fevzi'de kaldı.

36.dakikada Ümit Karan sağ çaprazdan çok hızlı ceza alanına girdi. Şutunu çekti. Top kalecinin ayaklarından döndü. Dönen topu defans uzaklaştırdı

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 

50.dakikada Okan'dan sıyrılan Selçuk ceza sahası dışından çok sert vurdu. Mondragon üzerine gelen topu yumruklayarak kornere çeldi.

GOL - 54.dakikada Iliç'in pasında ceza sahasında Ümit Karan topla buluştu. Defansın kayarak uzaklaştırmak istemesine karşın topa sert vuran Ü.Karan kaleci Fevzi'yi ikinci kez avladı: 2-0

68.dakikada Hasan Kabze sol ayağıyla çok sert vurdu. Fevzi güçlükle topun kaleye girmesini önledi.

GOL - 70.dakikada V.Manisaspor savunmadan çıkarken topu kaptırdı. Ümit Karan hareketlendi. Kaleci Fevzi ile karşı karşıya kalan Ümit yere yatan Fevzi'nin üzerinden topu ağlarla buluşturdu ve hat-trick yaptı: 3-0

GOL - 72.dakikada Hasan Kabze'nin pasında yine Ümit Karan 3.goldeki gibi hareketlendi. Yine Fevzi ile karşı karşıya kaldı ve topu ağlara yollamakta zorlanmadı: 4-0

MAÇTAN NOTLAR 

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Vestel Manisaspor karşısında Hasan Şaş'ın yerine sağ kanatta Okan'a forma verdi. Hasan Şaş ile birlikte Ayhan ve Carrusca da yedekler arasında yer aldı. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Cihan, Aydın, Mehmet Topal ve Hakan Şükür forma giyemedi. 

Vestel Manisaspor da ise affedilen Zelenka, Galatasaray'a karşı uzun bir aradan sonra yeniden formasına kavuştu.

FENERBAHÇE'YE TAŞ 

Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe'nin dün Çaykur Rizespor'a yenilmesiyle ilgili espriler de yaparken, "Maçlar Lig TV'den, çaylar Rize'den" diye pankart açtılar.

Taraftarlar ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın askerlik durumu hakkında tezahüratlar da yaptılar. Taraftarlar, "Askerlik yaparsan, adam olursun, yapmazsan Fener'e başkan olursun..." diye başlayan tezahürat yaptılar.

Galatasaray taraftarları karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, tribünleri tıklım tıklım doldurarak takımlarını desteklediler.

ERSUN YANAL'A TEPKİLER 

Galatasaraylı taraftarlar, gelecek sezon için takımın başına getirileceği şeklinde medyada haberlere konu olan Ersun Yanal'a tepki gösterdiler.

Kapalı tribündeki taraftarlar, "Sen bu takımı ancak CM'de yönetirsin", "Haydi Ersun başka Kapıya", "Tek aşkımız Galatasaray, yakışmaz Ersun Yanal" diye pankartlar açtılar.

MANİSALI TARAFTARLAR GERİ DÖNDÜLER 

Maçtan önce Manisa'dan gelen 4 otobüs dolusu Vestel Manisaspor taraftarı, konuk ekibin daha önce bilet talebi bulunmaması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'dan taraftarları stada alması için ricada bulundu. Canaydın'ın bu talebi olumlu karşılamasına rağmen, emniyet yetkilileri daha önceden bildirilmemesi nedeniyle, konuk ekip taraftarlarının içeri alınmasını engelledi. Bu nedenle yeni açık tribündeki misafir tribünü de boş kaldı.

-PAF Ligi'nde oynanan karşılaşmayı Galatasaray 3-0 kazanmasını bildi. 

-Stat yetkilileri maçtan önce sahayı sulayarak, zeminin yumuşamasını sağladılar. 

-Galatasaray'dan geçtiğimiz sezon Vestel Manisaspor'a kiralık olarak transfer olan Arda, eski takım arkadaşları ile hocası Ersun Yanal ile soyunma odasında hasret giderdi. 

-Galatasaray Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat'ın sağ elinin sarılı olması dikkati çekti. 

-Galatasaray'dan devre arasında Kayserispor'a kiralık olarak giden ve dünkü karşılaşmada Ankaragücü'ne 2 gol atan Özgürcan da Vestel Manisaspor maçını sakat ve yedek futbolcularla birlikte tribünde izledi.

AÇIK TRİBÜN IŞIKLANDIRILDI 

Galatasaray'da yenilenen eski açık tribün, Vestel Manisaspor maçıyla birlikte aydınlatıldı. 1905 GSYİAD üyesi olan ve aydınlatma şirketi Pelsan'ın sahibi Reşit Göğüş'ün, Dernek Başkanı Doç. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu'nun ricası üzerine projeyi bedelsiz olarak gerçekleştirdiği açıklandı.
LigTv / İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2007 Pazar 20:57:23
Güncelleme :11 Şubat 2007 Pazar 21:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?