16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Şampiyonluk yolunda kazı var!

Turkcell Süper Lig sürprizle başladı. Sezonun açılış maçında son şampiyon Fenerbahçe, beklenmeyen bir futbol sergileyerek ligin yeni ekibi İstanbul BŞB karşısında tutunamadı. Roberto Carlos'lu Fenerbahçe sahadan 2-0 yenik ayrıldı. İstanbul BŞB'nin gollerini Kerim ve Murat Ocak kaydetti.



Alex'den yoksun olarak çıktığı maçta vasat bir performans gösteren Fenerbahçe gol pozisyonu bulmakta zorlandı. İkinci yarının ikinci bölümünden sonra çift forvete dönen Fenerbahçe bu sefer kalesinde kontraatak pozisyonları yaşamaya başladı. İstanbul BŞB önemli ataklardan yararlanamadı. Fenerbahçe taraftarları ise ikinci yarının son bölümlerinde takıma tepki gösterdi. Bazı pozisyonları ıslıklayan taraftarlar yanlış atılan pasları alkışladı. Öte yandan taraftarlar Fenerbahçe'den kiralık olarak verilen ve başarılı bir performans gösteren Kerim ve Efe'yi ise alkışladı.

Fenerbahçe taraftarları maç bitmeden stadı terk etti. Alınan mağlubiyetten çok oynanan kötü futbol Fenerbahçe taraftarlarını endişelendirdi. Zico'nun oyuna sonradan dahl ettiği yeni transferler Ali Bilgin, İlhan Parlak ve Colin Kazım Richards etkili bir futbol ortaya koyamadılar.


STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Süleyman Özay
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Hasagiç, Rızvan, Metin, Murat Ocak, Ekrem, Kerim (dk.60 İlhan), Efe, Tjikuzu, İlyas, Adriano (dk. 86 Gökhan), Sertan
YEDEKLER: Mehmet Ali, Gökhan, Sergio, Erman, İlhan, Mert, Mahmut
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı


FENERBAHÇE: Serdar, Önder, Edu, Can, Roberto Carlos, Deivid(dk. 71 Kazım), Deniz (dk.56 İlhan), Aurelio, Uğur Boral (Dk.56 Ali Bilgin), Tümer, Kezman
YEDEKLER: Volkan Demirel, Gökçek Wederson, Colin Kazım Richards, Ali Bilgin, Semih, Kemal
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico


GOLLER: Kerim (dk. 19), Murat (dk. 27)


SARI KARTLAR: Tümer, Edu, Önder, Kezman (Fenerbahçe) Metin, Hasagiç (İstanbul Bld)


İLK YARIDAN DAKİKALAR


3.dakikada İlyas'ın uzaktan attığı sert şutu kaleci Serdar güçlükle önledi.


14.dakikada Deivid'in hızla sürüklediği atakta top sağ kanattan kaçan Önder'e geldi. Önder'in ortasına son anda Rızvan dokundu ve topu kornere attı.

15.dakikada Uğur Boral'ın sol kanattan ortasına hareketlenen Kezman topa dokunmak istedi. Ama top biraz hızlı gidince Kezman bu ataktan yararlanamadı.

17.dakikada soldan gelen ortaya yine Kezman dokunamadı. Ataka devam etti. Soldan Roberto Carlos içeriye doldurdu. Deivid'in vuruşu auta çıktı.

GOL: 19.dakikada sağdan gelen ortada, Can topa dokunamadı. Ceza sahası içerisinde Kerim topla buluştu. Kerim'in dönerek yaptığı vuruş ağlarla buluştu: 0-1

24.dakikada soldan Carlos'un ortasında topla buluşan Tümer uygun durumda, altıpas içerisinde topla buluştu. Vuruşunda kaleci Hasagiç harika refleksle topu kornere atmayı başardı.

GOL: 27.dakikada soldan gelen ortaya ceza sahası içerisinde bomboş kalan Murat Ocak'ın kafa golüyle İstanbul Belediye skoru 2-0'a çıkardı.

30.dakikada ceza sahası dışından isabetli vuran Deivid'in şutunu kaleci Hasagiç parmaklarının ucuyla topu dışarı attı.

36.dakikada Kerim ceza sahası içinde topla buluştu. Vuruşunda top dışarı çıktı.

41. Dakikada Roberto Carlos'un soldan ortasında Deivid toyu kafayla penaltı noktasına doğru indirdi ama orada hiç bir takım arkadaşı yoktu.

44. Dakidada Tümer'in ceza sahasına girerken çektiği şut üstten auta çıktı.

45. Dakikada Hakem 2 dakika uzatma verdi.

Ve maçta ilk yarı 2-0 İstanbul BŞB üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

Fenerbahçe ikinci yarıya da kötü başladı. İlk 10 dakikada sarı-lacivertliler önemli bir atak gerçekleştiremedi. Bunu gören Zico oyuna İlhan Parlak ve Ali Bilgin'i aldı.

56.dakikada Aurelio'nun ara pasında tehlikeli bir yerde topla buluşan Uğur Boral topu kontrol edemeyince açısını daralttı. Ortasına Aurelio vurdu. Top auta çıktı.

57.dakikada Kezman ceza sahası içerisinde topla buluştu. Vuruşunda top defanstan sekti.

58.dakikada Sertan'ın soldan ortasında Kerim ceza sahası içerisinde topa vuramadı.

67.dakikada Sertan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Topu kontrol etmekte zorlanınca Fenerbahçe savunması araya girdi ve pozisyonu önledi.

Fenerbahçe bu dakikalarda oyunun hakimiyetini alsa da kapalı İstanbul Belediye savunmasını açmakta zorlanıyor. Gol pozisyonu bulamıyor. Sağdan soldan yapılan ortalarda İstanbul Belediyeli futbolcular topu uzaklaştırmayı başarıyorlar.

70.dakikada ilk önce Tümer ceza sahası dışından sert vurdu. Kaleci yumrukladı. Hemen ardından Roberto Carlos kaleyi denedi. Top kornere gitti.

71.dakikada Tümer'in ara pasına hareketlenen İlhan'dan önce kaleci topu turmayı başardı.

73.dakikada İstanbul B.Belediye kontra atak yakaladı. İlyas'ın pasında hareketlenen Efe topu uygun durumda olan İlhan'ın önüne bıraktı. İlhan ceza sahası dışından sert vurdu. Top direğin dibinden auta çıktı.

75.dakikada sağdan kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içerisinde Metin bomboş topla buluştu. Kafa vuruşunu kaleci Serdar güçlükle çıkardı.


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KUPASINI ALDI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen sezon Lig (A)'da elde ettiği ikincilik kupasını maç öncesi saha içinde düzenlenen törenle aldı.

Fenerbahçe maçı öncesi kupa sevinci yaşayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi futbolcularını, tribünlerdeki sarı-lacivertli taraftarlar da alkışladı.

ROBERTO CARLOS, İLK LİG MAÇINA ÇIKTI


Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü futbolcusu Brezilyalı Roberto Carlos, Fenerbahçe formasıyla ilk lig maçına çıktı.

Sarı-lacivertli ekibin yeni sezon için kadrosuna dahil ettiği 7 futbolcudan yalnızca Carlos, ilk 11'de yer aldı.

Yeni transferlerden Ali, İlhan, Colin Kazım ve Gökhan yedekler arasında yer bulurken, Vederson ve Yasin 18 kişilik kadroya alınmadı.

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısına, Beşiktaş ile yaptığı Süper Kupa maçının ilk 11 kişilik kadrosundan tek değişiklikle çıktı. Sakat olan Alex'in yerine Tümer ilk 11'de yer aldı.
Fenerbahçe'nin kadrosunda, takıma geçen hafta katıldığı için hazır olmayan Lugano ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Appiah da yer almadı.

KAPTAN ALEX İLK MAÇTA YOK


Fenerbahçe'nin yeni kaptanı Alex de Souza, takımının ilk lig maçında sahada yer almadı.

Brezilyalı yıldız, sakatlığı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında forma giyemezken, ikinci kaptan Semih de sakatlığı nedeniyle kadroya giremedi.

İki futbolcunun yokluğunda, Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Önder çıktı.

ALEX, OYNAMAYACAĞINI 2 GÜN ÖNCE AÇIKLADI


Alex'in, kulüp doktoru Piyer Arzuman'ın dün kulübün internet sitesinde yaptığı, ''Yarın sabah yapacağımız son kontrollerden sonra hazır olup olmadığına karar verilecek'' biçimindeki açıklamasından 1 gün önce 8 Ağustos Çarşamba günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında oynamayacağını açıkladığı ortaya çıktı.

Brezilyalı futbolcunun internet sitesi ''www.alex10.com.br''de durumuyla ilgili 8 Ağustos tarihli yapılan açıklamada, ''Alex, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak olan maçta kadroda yer almayacak. Son olarak futbolcu, Süper Kupa final maçı ikinci yarısında değişmiş ve bu maçtan sonra doktorlarıyla yaptığı bir görüşme doğrultusunda sol baldırında bir ağrı olduğunu belirtmiş ve ligin ilk maçına çıkmaması uygun görülmüştü. Ayrıca önümüzdeki hafta Şampiyonlar Ligi ön eleme turları kapsamında Anderlecht takımıyla karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik kadro, yıldız futbolcuyu bu maça bekletiyor'' denildi.

FENERBAHÇE, TRAFİĞE TAKILDI


Fenerbahçe, trafik yoğunluğu nedeniyle stada geç geldi. Sarı-lacivertli futbolcular, ısınmak için sahaya karşılaşmanın başlamasına 35 dakika kala çıkabildiler.

TURKUAZ FORMAYLA SEZONA BAŞLADILAR


Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonuna, bu sezon için tasarlanan turkuaz renkteki formayla başladı.
Sarı-lacivertliler, Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarında giymeyi planladığı turkuaz formayla İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında mücadele etti.

KERİM, FENERBAHÇE'YE KARŞI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Fenerbahçe'den transfer ettiği Kerim Zengin, eski takımına karşı forma giydi.

Sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'de antrenmanlara çıkmayan Kerim, eski takımı karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilk 11'inde yer aldı.

Kerim, maç öncesi sahaya çıkışta eski takım arkadaşlarıyla selamlaştı.

LigTv
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 02:45:04
Güncelleme :11 Ağustos 2007 Cumartesi 07:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?