19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Samsunspor'da hüzün belgeseli

Samsunspor'un, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında ölenler ve o dönemi yaşayanlar, 17 yıl sonra hazırlanan Samsunspor Belgeseli ile anıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen etkinlikte, Beşiktaş'ın da tarihini anlatan çalışmalar yapan, çeşitli spor kitaplarının yazarı Yerel Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Dilek, tarafından hazırlanan belgesel, Samsunspor camiasını bir araya topladı. Belgeselde Samsunspor'un, 1989 yılında geçirdiği trafik kazasını, o dönemde yaşananları ve aradan geçen 17 yılı anlatmaya çalıştığını belirten Hakan Dilek, belgeselin bir 'hüzün hikayesi' olduğunu söyledi. Samsunspor'un kaza geçirdiği dönemde kulübün başkanlık görevini yürüten Hakkı Tomaç ise, büyük faciayı yine hüzünle andıklarını, kazanın olduğu 20 Ocak tarihinin, Samsun'un 'yas günü' ilan edilmesi gerektiğini kaydetti. Belgeseli o dönemde Samsunspor'da forma giymiş ve görevli olan Samsunsporlular ile kazada yaralanan, hayatını kaybedenlerin yakınları izledi. Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, hüzünlü anlar yaşandı.

Öte yandan Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken, Havza İlçesi yakınlarında trafik kazası geçirmiş ve Teknik Direktör Nuri Asan ile futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada, futbolculardan kaptan Emin Kar, felç geçirerek futbolu bırakmak zorunda kalmış, milli kaleci Fatih'in ise kaburgaları kırılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 00:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?