22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Sandıktan Nobre çıktı!

Beşiktaş'ın sandık başına gittiği günün akşamında, Nobre de sandıktan çıktı !.. Ligin ilk yarısında golü de golcülüğü de unutan Brezilyalı yıldız, ikinci yarıya fırtına gibi başladı ve Vestel Manisaspor filelerini 3 kez sarstı !.. Güçlü rakibini 3-1 yenen siyah beyazlılar, hem rövanşı aldı hem de lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi.

Beşiktaş'ın diğer Brezilyalısı Bobo da etkili oyunu ve asistleriyle göz doldurdu. Maça damgasını vuran Brezilyalılardan biri de Reinaldo'ydu. Botafogo takımından transfer edilen Reinaldo Manisa'nın tek golünü kaydetti.

BEŞİKTAŞ - V.MANİSASPOR: 3-1

STAT: BJK İnönü 

HAKEMLER: Selçuk Dereli, Mustafa Emre Eyisoy, Asım Yusuf Öz 

BEŞİKTAŞ: Runje, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Koray, İbrahim Üzülmez, Delgado (Burak Yılmaz dk. 69), Fahri (Mehmet Sedef dk. 26), Serdar Kurtuluş, Ricardinho, Bobo, Nobre (Gökhan Güleç dk. 90+3 ?)
YEDEKLER: Murat Şahin, Ali Tandoğan, İbrahim Akın, İbrahim Kaş
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana

VESTEL MANİSASPOR: Fevzi, Okan, Ümit (Borbiconi dk. 46), Burak, Kalabane, Selçuk, Uğur, Sezer (Şener dk. 56), Reinaldo, Rafael (Güven dk. 79), Holosko
YEDEKLER: Bülent, Metin, Ersan, Oğuz
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal 

GOLLER: Nobre (dk. 24, 43 ve 76), Reinaldo (dk. 53)
SARI KARTLAR: Fahri, Mehmet Sedef (Beşiktaş)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

4.dakikada Beşiktaş'tan Fahri uzaklardan kaleyi yokladı. Top eski Beşiktaşlı Fevzi'de kaldı.

12.dakikada kazanılan serbest vuruşu Ricardinho kullandı. Arka direğe doğru ortalayan Ricardinho'nun topuna Bobo yükselip vurdu. Son anda Fevzi topu güçlükle kurtardı.

20.dakikada İbrahim Toraman sağ çizgiden ceza alanına girdi. Ricardinho'ya al da at dedi. Ama Brezilyalı futbolcu topu dışarıya attı.

GOL - 24.dakikada V.Manisa Reinaldo ile büyük bir fırsatı kaçırdı hemen ardından başlayan Beşiktaş kontra atağında Bobo sağdan topu sürdü çizgiye inmeden yaptığı ortasına Nobre boş kaleye topu bıraktı. 1-0

34.dakikada Delgado'nun nefis pasında hareketlenen Ricardinho ceza sahasının sol çaprazından sert vurdu kaleci Fevzi güçlükle kurtardı

35.dakikada ceza sahasına doldurulan topa Rafael dokundu. Kaleci Vedran Runje parmaklarının ucuyla son anda topu kornere attı.

GOL - 42.dakikada Ricardinho'nun kullandığı serbest vuruşa Nobre altı pas içerisinden dokundu ve skoru 2-0'a çıkardı. 2-0

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

GOL - 53.dakikada ceza sahasının içinde güzel paslaşmalar gerçekleştiren V.Manisaspor'da top bir anda Brezilyalı Reinaldo'nun önünde kaldı. Altıpas içerisinden Reinaldo topu Runje'nin üzerinden klas bir vuruşla ağlara bıraktı: 2-1

62.dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta top direkt kaleye yöneldi. Kaleci Runje son anda topun kaleye girmesini önledi.

GOL - 76.dakikada sağdan hareketlenen Burak harika bir şekilde topu Bobo'nun önüne bıraktı. Bobo ceza alanı içerisinde uygun durumda olan Nobre'yi gördü.Kaleci Fevzi ile karşı karşıya kalan Nobre topu kalecinin solundan filelere bıraktı: 3-1

88.dakikada Nobre'nin pasında topla buluşan Burak sert vurdu top dışarıya çıktı.

89.dakikada defansın arkasına sarkan Bobo çok sert ve düzgün vurdu top az farkla auta gitti

MAÇTAN NOTLAR 

Beşiktaşlı taraftarlar, Vestel Manisaspor ile yapılan Turkcell Süper Ligi'nin ikinci yarısının ilk hafta maçına, büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlıların cezası nedeniyle seyircisiz yapılan Fortis Türkiye Kupası'ndaki Ankaragücü maçını stattan izleyemeyen taraftarlar, Vestel Manisaspor karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı.

Yaklaşık 25 bin sporsever karşılaşmayı izlerken, 100 kadar Vestel Manisaspor taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarına destek verdi. 

Bu arada karşılaşma öncesi Beşiktaş'ta toplanan yaklaşık 300 kadar taraftar, yolu trafiğe kapatarak, BJK İnönü Stadı'na dek meşaleler yakıp, tezahüratlar yaparak yürüdü. 

Öte yandan maç öncesi siyah-beyazlı taraftarlar 1'i siyah, 1'i beyaz olmak üzere 2 güvercin uçurdu.

FAHRİ, 6 MAÇ SONRA 11'DE 

Beşiktaş'ta Fahri Tatan, ligde tam 6 maç sonra Vestel Manisaspor karşısında ilk 11'de forma giydi. 

En son 11. haftadaki Sakaryaspor karşılaşmasında sahaya ilk 11'de çıkan Fahri, daha sonraki 6 maçın ilkinde 24 dakika forma giyip, diğer 5'inde ise forma şansı bulamamıştı.

BAKİ'NİN YERİNE SAVUNMAYA KORAY 

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, sarı kart cezalısı olan Baki'nin yokluğunda savunmanın göbeğine Koray'ı çekti. Koray'ın yerine ön liberoda Fahri görev yaparken, forvette ise Bobo-Nobre ikilisi oynadı.

Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Murat, Mehmet, Burak, Gökhan Güleç, Ali Tandoğan, İbrahim Akın ve İbrahim Kaş yer aldı.

Bu arada PAF Ligi maçında Beşiktaş, Vestel Manisaspor'u 4-0 yendi.

VESTEL MANİSASPOR'DA YENİ TRANSFERLER SAHADA 

Vestel Manisaspor'da ise 3 yeni transfer Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. 

Ege ekibinin devre arasında kadrosuna kattığı Reinaldo, Kalabane ve Okan Koç, Beşiktaş karşısında ilk 11'de forma şansı buldu.

Öte yandan siyah-beyazlı taraftarlar eski kalecileri Vestel Manisasporlu Fevzi'ye maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu.

Bu arada TBMM Başkanı Bülent Arınç da Beşiktaş-Vestel Manisaspor karşılaşmasını protokol tribününden izledi.
LigTv / İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 21:10:30
Güncelleme :28 Ocak 2007 Pazar 21:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?