22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Şarapova geldi, bilet satışı patladı

Maria Şarapova'nın, 3'üncü kez düzenlenecek olan 'Sony Ericsson WTA İstanbul Cup 2007' tenis turnuvası için gelmesi, organizasyona olan ilgiyi artırdı. İstanbul Cup Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Yavuz, dünya sıralamasında 2'nci durumda bulunan ünlü tenisçinin gelişiyle birlikte bilet satışlarının arttığını belirtti. 

Cahit Yavuz, "Bilet satışları önceki günlere göre ikiye katlandı. Bu yılki organizasyonda 40 bin biletin üzerine çıkmayı hedefliyoruz" dedi.
Şarapova'nın geçen yıl turnuvaya katılacağı duyurulmasına karşın ünlü tenisçinin sakatlığını öne sürerek son anda İstanbul'a gelmekten vazgeçmesi üzerine bilet satışları 20 binli rakamlarda kalmıştı.

Geçen yıl gelmedi, uyarıldı 

Geçen yıl Şarapova'nın son anda İstanbul'a gelmemesinin kendilerine çok zararının dokunduğunu anlatan Yavuz, "Bir anda gelemiyor olması hem maddi, hem de manevi olarak bize çok zarar yaşattı. Bununla ilgili olarak WTA, Şarapova'yı sert bir dille uyardı. Dolayısıyla bu yıl onu aramızda gördük" diye konuştu. 

Bütün dünyada tenisçilerin bu tür organizasyonlardan ve reklamlardan büyük paralar aldığı bilgisini veren Yavuz, normal tenisçilerin 150 - 500 bin dolar aldığını, Şarapova'nın alacağı paranın ise bunun çok üzerinde olacağını kaydetti. Bu arada Yeşilköy'deki Crowne Plaza otelinde kalan Şarapova'nın pazar günü İstanbul'u gezeceği bildirildi.

'Belediye destek olmalı' 

İstanbul'un bayanlar tenisinde sezonun en iyi sekiz oyuncusunun katıldığı Sony Ericsson WTA Şampiyonası'nı 2008 - 2011 yılları arasında düzenlemek için aday olan kentler arasına katıldığını belirten Yavuz, "Bu organizasyonda bir hafta boyunca sınav geçireceğiz. Belediyenin yaptıkları göz önünde olacak. Dünyada bu tür organizasyonlarda kentin aktiviteye nasıl baktığını çok iyi inceliyorlar. Formula'da olduğu gibi" diye konuştu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Moto GP'ye bile daha fazla önem verildiğini anlatan Yavuz, bu tür organizasyonlara destek olunması gerektiğini belirtti.

Topkapı Sarayı'nda Harem Dairesi turu

İstanbul'daki Tekstilkent Arena'da yapılacak tenis turnuvasına, Maria Şarapova, seri başı olarak katılıyor. Şarapova 21 Mayıs Pazartesi günü Topkapı Sarayı'nda yapılacak turnuvanın resmi açılışına katılacak. Topkapı Sarayı'ndaki açılışta, Şarapova, Dementieva, Schnyder ve Venus Williams'ın da aralarında bulunduğu tenisçilerin Harem Dairesi'nde sultanların giydiği kıyafetlerle fotoğraf çektireceklerini öğrenildi. 

Sharapova, ilk maçını 2. turda 22 Mayıs Salı günü oynayacak. İstanbul Cup tenis turnuvasında, Maria Şarapova'nın yanı sıra Rus Elena Dementieva ve ABD'li Venus Williams gibi ünlü tenisçiler de raket sallayacak. Dünya sıralamasında 13'üncü sırada bulunan Dementieva, İstanbul Cup'ın 2 numaralı seri başı olacak.
 
İstanbul Cup tenis turnuvasında 3 kez şampiyon olan tenisçiye özel olarak hazırlanan altın ve pırlantalarla işlenmiş özel bir raket hediye edilecek.
Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?