30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Sarhoş taraftara yasak!

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine ilişkin tasarı yasalaşması halinde, “sarhoş” seyirci spor alanlarına sokulmayacak, bu şekilde stadyuma giren zor kullanılarak dışarı çıkarılacak, 25 günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılacak ve 1 yıl boyunca spor karşılaşmalarını seyirden yasaklanacak. İlgili spor federasyonlarının belirlediği esaslara aykırı olarak spor alanlarına alkollü içecek sokulması da yasak olacak.

Spor federasyonunun belirlediği esaslara aykırı olarak spor alanlarına alkollü içeceklerin sokulması da yasak olacak. Kanuna aykırı biçimde spor alanlarına uyuşturucu veya uyarıcı madde ya da alkollü içecek sokan kişi, adli para cezası ile cezalandırılacak. Alkollü içeceklerin spor alanları çevresinde satışına da izin verilmeyecek.

Bu maddeleri satan kişiler polis ve belediye zabıtası tarafından spor alanı çevresinden uzaklaştırılacak. Alt komisyon başkanı Ali Köylü, kişinin alkollü olduğunun nasıl tespit edileceği sorusuna, “Cihazla falan ölçme sözkonusu değil. Türkçesi ‘sarhoş’ olduğu hareket ve davranışlarından belli olan kişi içeri alınmayacak“ yanıtını verdi.

Tasarıya eklenen yeni bir hükümle de spor karşılaşmalarının güvenlik veya düzenini bozabilecek, spor kulubü veya federasyon yöneticilerini rencide edecek şekilde” yapılan açıklamaların “haber verme eleştiri hakkının sınırları aşılarak yayımlanması” halinde, ilgili basın organının işleticisi olan kişi ve şirketlere 100 bin liradan 500 bin TL’ye kadar idari para cezası verilecek.

Vatan
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2011 Cumartesi 11:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?