18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Secdeli gol sevinci!

Secdeli gol sevinci

8. FIFA Konfederasyon Kupası Finalleri'nde son Dünya Şampiyonu İtalya'yı 1-0 mağlup eden Mısır'ın bu zaferi ülkeyi sevince boğdu.

Afrika Şampiyonu Mısır'ın, Güney Afrika'da düzenlenen Konfederasyon Kupası Finalleri'nde son Dünya Şampiyonu İtalya'yı 1-0 mağlup etmesi ülkeyi adeta bayram yerine çevirdi. Gece boyunca zaferi sokaklarda kutlayan Mısırlılar arabalarıyla korna çalarak caddelerde turladılar.

Mısır bayraklarıyla sokaklara taşan taraftarlar renkli görüntüler oluştururken, başkent Kahire'de birçok ana caddede trafik kilitlendi. Mısır'da 2006 ve 2008 yıllarından kazanılan Afrika Kupası'ndan beri ilk kez böylesine büyük bir coşku yaşandığı ifade ediliyor.

İtalya'yı 40. dakikada Muhammed Homos'un golüyle 1-0 yenen Mısır, Konfederasyon Kupası'ndaki ilk maçında ise Brezilya'ya son dakikalarda yediği penaltı golüyle 4-3 yenilmişti.

Bu arada, Mısırlı futbolcuların Homos'un attığı golden sonra saha ortasında secdeye yatmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

B Grubu'nda Brezilya iki maçta topladığı 6 puanla yarı final oynamayı garantilerken, grupta ikinci sırayı alacak ikinci takım ise son karşılaşmaların ardından belli olacak. B Grubu'nda Mısır ve italya 3'er puanla 2. ve 3. sırayı alırken, ABD ise puansız olarak son sırada bulunuyor.



 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 12:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?