19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

'Seks ticaretini körüklemeyin' uyarısı

Dünya Kupası için bir milyon yabancının gelemesini bekleyen Almanya'ya, “seks sektörü”nde çalışmak için de başta doğu Avrupa'dan olmak üzere 40 bin kadar kadının gideceği tahmin ediliyor. 

MTV izleyicilerine ”seks ticaretini körüklemeyin...” uyarısında bulundu.

MTV kanalı, sürekli yayınladığı uyarı spotlarıyla genç izleyicilerine “Bir hayat kadınıyla birlikte olmadan önce iki kez düşünmelerini” tavsiye ediyor. 

Kanalın spotlarında, “Hareketlerinizin sorumluluğunu alın. Para karşılığı seks yapacaksanız, birlikte olacağınız kadına bunu özgür iradesiyle yapıp yapmadığını sorun” deniliyor. 

MTV yetkilileri, “Bunun bir parça eğlence olarak görebilirsiniz, ancak bununla seks ticaretini körüklüyor olabilirsiniz” diyorlar.

Dünya Kupası için binlerce kadının tacirlerce Almanya'ya getirileceğini ve iradeleri dışında seks yapmaya zorlanacaklarını belirten MTV, “belki futbol taraftarlarıyla, kim bilir belki de sizinle...” uyarısında bulunuyor. 

“SEKS ÇADIRLARI” KURULACAK '

ABD'deki kadın hakları savunucuları da Almanya'ya, Dünya Kupası sırasında seks tacirlerine vize kısıtlaması getirilmesi çağrısında bulundu. 

Avrupa Birliği parlamenterleri de suç çetelerinin artan talebi karşılamak için “ticareti artırabileceği” uyarısında bulundular.

Vatikan da turnuvanın birçok seks işçisinin insan haklarının ihlal edilmesine yol açabileceğini belirterek, Alman yetkilileri göreve çağırdı. 

Vatikan'ın göçmenlikle ilgili uzmanlarından Başpiskopos Agostino Marchetto, Vatikan radyosundaki açıklamasında, “Futbol terminolojisini kullanarak konuşacak olursak, müşteriler ve evsahibi yetkililerce bu sektörde kırmızı kartlar gösterilmeli” dedi.

Almanya'da genelev sahipleri ve kadın tacirlerinin bu büyük talebi karşılamak için geçici “seks çadırları” kurmaları bekleniyor. Almanya'da 400 bin dolayında vesikalı kadın çalışıyor.






























aa
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 17:41:54
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 17:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?