22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Şen'den istifa çağrısı

Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen, 2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-off rövanş maçında Türkiye'nin İsviçre ile yaptığı karşılaşma sonrasında yaşananlardan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı'yı sorumlu tuttu.

Olaylar nedeniyle Türkiye'nin ceza almaması konusunda Erzik ve Bıçakcı'yı göreve davet eden Şen, aksi taktirde Erzik ve Bıçakcı'nın kendilerini Türk halkına asla affettiremeyeceklerini söyledi.

Şen, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve TFF Başkanı Levent Bıçakcı'ya ağır eleştirilerde bulundu. Türk futbolunu yöneten kişiler olarak başta Şenes Erzik ve Levent Bıçakcı'nın Türkiye için çalışmaları gerekirken, kendileri için çalıştıklarını belirterek, insan ilişkilerinin zayıf olduğunu ve herhangi bir ağırlıklarının bulunmadığını söyledi.

 İSTİFA ETSİNLER

TFF'nin Türkiye-İsviçre maçında ve sonrasında yaşananlarla ilgili olarak çok ağır bir ceza alabileceğinin altını çizen Şen, "Bu taraftarlarla rakip futbolcular arasında yaşanan bir olay değil. Bu konu TFF bünyesinde çalışanlarla rakip futbolcular arasında gerçekleşti. Bu bir faciadır. Şenes Erzik ve Levent Bıçakcı bugünden itibaren çalışmaya başlasın. Alacağımız bir ceza, bugün Türk futbolunu yönetenlerin Türk halkına yapacağı en büyük kötülüktür. Onun için bu beylerin hakikatten ağırlıkları var mı hep birlikte görelim. Ceza aldığımız takdirde hiçbir saygınlıklarının olmadığını hep birlikte göreceğiz. Bari Türkiye'yi bu cezadan kurtardıktan sonra istifa etsinler. Bugün oturdukları yerde ne işleri var? Türk Milli Takımı ve TFF'ye zarar, ziyan getirmesinler. Diğer taraftaki becerisizliklerinin yanında hiç olmazsa bunu başarsınlar" dedi.

MASADAKİ ZAFER

Kendisinin bu tür olayları daha önce yaşadığını ve alnının akıyla atlattığını hatırlatan Şen, "Galatasaray'ın Neuchatel Xamax'ı 5-0 yendiği maç sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle UEFA Disiplin Konseyi bu maçı iptal etmişti. Galatasaraylı'lar o zaman kendilerini kurtarması için Şenes Erzik'e gitmişler. Şenes Erzik de Alp Yalman'a 'Ben sizin için hiçbir şey yapamam. Size bir tek kişi yardımcı olabilir. O da Ali Şen' deyip Galatasaraylı'ları bana getirdi. O heyette Alp Yalman, Faruk Süren, Sinan Erdem, Togay Bayatlı ve Ergun Gürsoy vardı. Neuchatel Xamax olayı Türk Dışişleri Bakanlığı da olmak üzere masada kazanılan en büyük zaferdir. Olayın detaylarına girmiyorum. Eğer ayrıntılara girersem Galatasaray ceza alır. Bir başka olay, 1977 yılında Fatih Terim'in de forma giydiği Türk Milli Takımı'nın başındayım. Arjantin'de gerçekleştirilecek Dünya Kupası finalleri için İzmir'de Avusturya ile karşılaştık. Galip gelmemiz halinde Dünya Kupası'na katılacaktık. 1-0 kaybettik ama hiç bir ses çıkmadı. O zaman baştaki organizatör bendim. Şu anda ise tecrübesiz insanlar. Avrupa'yı bilmiyorlar. İnsan ilişkileri yok" diye konuştu.

"ŞENES ERZİK'İ UEFA'YA BEN TAVSİYE ETMİŞTİM"
Türkiye'nin Almanya'da gerçekleştirilecek 2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne katılamamasına herkes gibi kendisinin de son derece üzüldüğünü ifade eden Şen, "Bu finaller Afrika ve ya Güney Amerika'da olsa bizim gidememiz o kadar üzücü olmazdı. Ama 3 milyon vatandaşımızın yaşadığı Almanya'da gerçekleştirilmesi ve Milli Takımımızın kalamaması Türk milletine çok ağır gelmiştir. Kimin kusuru varsa çok ayıp ettiler. Bu maçın da ötesinde bir olaydı. Alınan netice herkesi yaraladı. Hele 3-1'i bulduktan sonra herkes 4-1'i beklerken skorun 3-2'ye gelmesi hiç olmadı. Bu başarısızlık Fatih Terim'e de yakışmadı. Fatih Terim tüm halkın sevdiği bir insan. Benim gibi kazanırken iyidir, kaybedince kötü olur. Bazı insanlar kaybederken agresif olurlar. Fatih Terim de onlardan" şeklinde konuştu.

"BAZILARI KENDİLERİ İÇİN ÇALIŞTI"
Türkiye'nin, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğini alamamasını TFF'nin başarısızlığı olarak gördüğünü kaydeden Şen, kendisinden yardım istenmesi halinde bir telefon görüşmesiyle konuyu halledebileceğini vurgulayarak, "TFF 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğini alabilmek için müracaat ediyor. Polonya, Ukrayna, Macaristan ve Hırvatistan gibi ülkelerin gerisinde kalıp ilk 3 ülke arasına giremiyor. Yani itibar, saygı ve insan ilişkileri yok. Bundan çok büyük üzüntü duyuyorum. Bu konuyla ilgili beni de aramadılar. Beni arasalardı, ben Beckenbauer'i arayıp bunlara yardım etmesini söylerdim. Ama beni de aramayı beceremediler. Eğer ki ben Beckenbauer'i Levent Bıçakcı'ya yardımcı olması için arasaydım, o iş olurdu" dedi.

Şenes Erzik'i UEFA'ya kendisinin tavsiye ettiğini dile getiren Şen, "1970'lerin ortasında TFF Asbaşkanı ve Milli Takımlar Sorumlusu olduğum dönemde Şenes Erzik'i UEFA'ya ben tavsiye etmiştim. O zaman kendilerine Türkiye için çalışmalarını söylemiştim. Aynı şekilde Necdet Çobanlıya da. Ama bu dostlarımızın pek çoğu kendileri için çalıştı" diye konuştu.
Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Ali Şen, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in de henüz olaylarla ilgili dosya eline ulaşmadan görüntülerle ilgili beyanat verdiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 10:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?