22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Şen'den zehir zemberek itham

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen, Teknik Direktör Zico hakkında zehir zemberek ifadeler kullandı.

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen, teknik direktör Zico'nun zeki olduğuna inanmadığını ifade etti.

Türk Kalp Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen 11 Altın Adam yarışmasının ilk jüri toplantısına konuk olarak katılan Şen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe'nin ligde ve Avrupa'da farklı performanslar ortaya koyduğu hatırlatılarak yöneltilen, ''Bodrum'dan Fenerbahçe nasıl görünüyor'' sorusuna yanıt veren Ali Şen, sarı-lacivertli ekibin Brezilyalı çalıştırıcısına eleştirilerde bulundu.

Zico'nun iyi bir futbolcu olduğunu herkesin bildiğini, ancak takım yönetmenin ayrı bir şey olduğunu ifade eden Şen, ''Zico'nun çok zeki olduğuna inananlardan değilim. Zeki bir insan, dengelerin Fenerbahçe lehine geliştiği, futbolcularını gazetelerin manşet yaptığı bir dönemde bu avantajları kullanamıyorsa, orada futbolu yöneten kişinin zekasının kıt olduğunu düşünüyorum. Kadro müthiş, her şey müthiş, 8 maçta 11 puan kaybediyorsunuz...'' diye konuştu.

BEN DEĞİŞTİRİRDİM

Ali Şen, bu sezon Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında şampiyonluk elde edememesi durumunda teknik direktör Zico'nun kabahatli olacağını savundu.

Yönetim kurulunun, Brezilyalı teknik adamın önüne bütün imkanları koyduğunu ifade eden Şen, şöyle konuştu:

''Fenerbahçe bu sene şampiyonlar ligi şampiyonu olamıyorsa, yahut grupta 3. olup UEFA'da devam eder ve şampiyon olamazsa tek kişide kabahat bulurum, Zico. Bu kadro şampiyonluğu getirebilecek bir kadrodur. Kulüp, yönetim... Sadece Fenerium'da 40 milyon dolar gelir var. Geçen yıl final oynayan takımların her ikisinden de Fenerbahçe taraftarı tribün olarak, para olarak daha üstün. Bugün artık futbol kar etmiyor. Kar etmediği dönemde Fenerbahçe'nin gelir fazlalığı var. Burada olamıyorsa, bütün bu imkanları önüne koymuş yönetim Zico'nun, ben Zico'yu suçlu bulurum. Geçen yıl 70 puanla şampiyon olan antrenörün değişmesi lazım mı? Ben olsaydım değiştirirdim. Çünkü Fenerbahçe'nin bugün hem Avrupa'da hem Türkiye'de şampiyon olması gayet kolaydır. İnanacaksınız, futbolcuyu da inandıracaksınız.''

ZİCO OCAK AYINDA OLMAZ'

Bu sezon ligde 22 puan kaybeden takımın şampiyonluğu kazanacağını düşündüğünü belirten Şen, ''Fenerbahçe bundan sonra ancak 11 puan kaybeder. Eğer yapamazsa Ocak ayında Zico olmaz'' dedi.

Şen, Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'da ve Türkiye'de büyük başarılar elde edeceğine inandığını ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 12:35:57
Güncelleme :11 Ekim 2007 Perşembe 16:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?