30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

'Seni maçtan aldık'

Merkez Hakem Kurulu’nun görülmemiş bir skandala imza atarak UEFA tarafından görevlendirilen FIFA kokartlı hakem Bülent Demirlek’in bugün yönetmesi gereken İntertoto Kupası maçını geri aldırttığı ortaya çıktı.
Slovenya’nın Goria ve Bulgaristan’ın Charnomorest Burgaz takımları arasında bugün oynanacak İntertoto Kupası ikinci tur rövanş maçı için ismen atanan Demirlek’in, MHK’nin gönderdiği bir yazı üzerine değiştirildiği, UEFA yetkilileri tarafından da resmen doğrulandı.
MHK’nin Demirlek’in yanı sıra üst klasman listesinde bulunan diğer FIFA kokartlı hakem Vedat Yüksel ile ilgili de benzer bir müdahalede bulunduğu, olayın UEFA nezdinde Türk hakemliği için büyük prestij kaybına yol açacağı bildirildi.

Görevini saklandı
MHK’nin Demirlek’den 1.5 ay önce yapılan görevlendirilme haberini sakladığı belirlendi. Şampiyonlar Ligi ön elemeleri ile UEFA Kupası’nda düdük çalacak diğer Türk hakemleri Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım’ın isimlerini açıklayan kurulun, Demirlek’in adını gizleyerek yaşanacak skandalın önüne geçmek istediği vurgulandı. Olay camiada şok etkisi yarattı.

UEFA doğruladı
Dün telefonla ulaştığımız UEFA basın departmanı, Hakem Komitesi ile görüştükten sonra Bülent Demirlek’in görevden alındığını doğruladı. Yetkililer kararın Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan 7 Temmuz Pazartesi günü gelen yazı üzerine verildiğini ve bugünkü maça Polonya Futbol Federasyonu’ndan Marcen Borski’nin atandığını ifade etti.
Bülent Demirlek’in söz konusu maçı yöneteceğine dair bilgiler gece geç saatlere kadar UEFA’nın resmi internet sitesinde kaldı.
Geçen sezonki olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçından sonra uzun süre dinlendirilen ve bu yıl üst klasman kadrosunda giremeyeceği ileri sürülen Demirlek, hafta başında açıklanan listede yer almıştı. Kurulun yetkisi olduğu halde Demirlek’i amatör lige indirmemesi “Ligde maç vermeyerek, yıl sonunda da FIFA listesinden çıkararak önünü kesilecek” yorumlarına yol açmıştı.

Bilet alırken öğrendi
Demirlek’in olayı THY bürosuna biletini almaya gittiği vakit öğrendiği kaydedildi. UEFA tarafından yapılan rezervasyonun iptal edildiği söylenen Demirlek’in MHK başkanını aradıktan sonra şaşkına döndüğü belirtildi. Demirlek’in yardımcıları Bülent Gökçü ve Volkan Narinç’in de görevleri iptal oldu. Bacağındaki sakatlık nedeniyle geçen ay yapılan atletik teste katılamayan Demirlek’in 30 Haziran’da İzmir’de İl hakem kurulu önünde koştuğu ve başarılı olduğu bildirildi

..
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 08:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?