20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Şenol Güneş, Trabzonspor ile anlaştı

Trabzonspor ile 3 yıllık anlaşma sağlayan Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, yönetimin arzusu ve kamuoyunun baskısı sonucunda yeni yönetimle yeni bir başlangıç yapmak için görevi kabul ettiğini belirtti.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yönetimle görüşmesinin ardından Basın Sözcüsü İbrahim Şahin, Asbaşkan Ömer Sarı ve yönetici Murat Bozoğlu ile basının önüne çıkan Teknik Direktör Şenol Güneş, Trabzon’a gelene kadar kafasında hep olumsuzluklar olduğunu, ancak Trabzon’daki görüşmelerden sonra bu olumsuzlukların çalışma yönünde ’Evet’e dönüştüğünü belirterek, yönetimin arzusu ve kamuoyunun baskısının kendisini bu noktaya getirdiğini söyledi. Güneş, "Başından beri çalışmayı düşünmediğim için hep ’hayır’ kelimesini kullandım.

Trabzonspor yönetimine de aynı şeyi söyledim. Buraya gelene kadar kafamda hep olumsuzluk vardı. Gelişmeler öyle bir noktaya geldiki karar vermek zorundaydım. Türkiye’de çalışmayı düşünmediğim bir dönemde, Trabzonspor’un yeni yönetiminin arzusu, yeni dönemde bir başlangıç yapma arzusu, kamuoyunun baskısı sonucu Trabzonspor’a faydalı olabilmek için bu görevi kabul ettim. Hem mantık hem de duygularım karışıktı. Uçağa binerken bana sordular, ’Hocam hayırlı olsun’ diye, ben de onlara, ’Henüz belli değil’ dedim, havada karar vereceğimi söyledim. Geldiğim son ana kadar net bir kararım yoktu, şu anda yine heyecan içerisindeyim. Yönetim kurulu başından beri bu işi kovaladı, baskı yaptı, Trabzonspor kamuoyu dışındaki kesimler de baskı yaptı. Trabzonspor ile geçmişte bütünleştiğim için onlar da hep aynı şeyi söyledi. Bu aşamaya geldik. Önemli olan hayırlı olması, henüz yönetimle net bir şey konuşmadık, sadece ’evet’ dedim. Daha önce görüşmek için Trabzon’a geleceğimi söylemiştim, şimdi ise Trabzonspor’da çalışacağımı söyledim. Tanıdığım bir camia, herşeyi yönetim kuruluna bıraktım" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Basın Sözcüsü İbrahim Şahin ise, Şenol Güneş ile anlaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Trabzonspor camiasını hayırlı olması dileğinde bulundu. Şahin, "Çok kısa bir görüşme yaptık. O çok iyi bir Trabzonsporlu. Hiçbir zaman profesyonelce düşünmeden, duygularıyla buraya geldi. Kendisi alanında, mesleğinde Türkiye’nin en iyisidir. Trabzonspor camiası 1996’dan sonra bir kere daha Şenol Güneş’e inanarak yola çıkacaktır. Şenol Güneş ile Pazartesi günü 3 yıllık sözleşme imzalayacağız" dedi.

TRABZON (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 08:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?