16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Seversiniz tabi size hiç gol atmadım

UEFA Başkanı Michael Platini, "Türkiye'de bu kadar sevilmemin nedeni size hiç gol atmadığım için" dedi.

UEFA Yönetim Kurulu'nun toplantısı nedeniyle İstanbul'da bulunan UEFA Başkanı Michel Platini, Türkiye'de çok popüler olmasını Türkiye'ye karşı futbolculuk döneminde hiç gol atmamış olmasına bağladı.

UEFA Başkanı Michel Platini, 1. Asbaşkan Şenes Erzik, Genel Sekreter David Taylor ve İletişim Sorumlusu William Gaillard yönetim kurulu toplantısı sonrasında, Çırağan Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenlediler.

Platini, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, zaman zaman espriler yaparken, bazı sorularda ise sıkıntı yaşadı.

Türk futboluyla ilgili bir soruyu yanıtlayan başkan Michel Platini, ''Türkiye'de popülerim, çünkü Türk milli takımına karşı maç yapmadım, hiç gol atmadım, bunun için seviliyorum. Benim zamanımda Türk milli takımına karşı
oynanmıyordu'' dedi.

Bunun Türk futbolundaki gelişmeyi de gösterdiğini ifade eden Platini, ''Yani 20 senede çok büyük çalışma yapıldı. Dünya Kupası'nda 3. oldunuz. Galatasaray UEFA Kupası'nı kazandı. O dönemde çok iyi oyuncular vardı. Bunlar kuşak sorunudur, oyuncular yaşlanırlar ve yeni bir kuşak bulmak gerekir'' dedi.

Platini, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası finallerine katılma şansının bulunduğunu da belirterek, ''Yunanistan ve Norveç'in gerisindesiniz. Ayrıca bir maçınız da eksik. Türkiye ile çok iyi ilişkilerim var. 1. Asbaşkan olarak Şenes
Erzik'i seçtim. Başkan Haluk Ulusoy da dostum. Daha ne yapayım, ilişkilerim çok iyi'' ifadelerini kullandı.

AA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 13:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?