20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sevincimi taraftar görsün

Beşiktaş'ın yeni transferi Filip Holosko, ilk kez çıktığı İnönü Stadı'nda boş tribünlere karşı oynamak zorunda kaldı.

Siyah-Beyazlı takımın Ankaraspor ile oynadığı Türkiye Kupası maçında sahaya ilk 11'de çıkan Slovak futbolcu, golünü atmasına rağmen bu sevinci taraftarlarla paylaşamadı. Beşiktaş'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada 3. golü atan Holosko, adeta buruk bir sevinç yaşadı. Genç golcü, attığı ilk golün mutluluğunu taraftarlarla paylaşmayı çok istediğini belirterek, "İnönü Stadı'nın benim için ayrı bir önemi var. Oynadığım ilk maçta gol atma sevincini yaşamam kadar bu golü taraftarlarımızla birlikte kutlayamamanın da üzüntüsünü yaşadım. Umarım bundan sonraki maçlarda çok büyük bir güç olduğuna inandığım taraftarlarımızdan ayrı kalmayız." ifadelerini kullandı.

İki yıldır Türkiye'de olduğu için bütün takımların taraftarlarını yakından tanıdığına dikkat çeken Holosko, "Beşiktaş taraftarı, farklı olduğunu her maçta ortaya koyuyor. Birçok şeyde öncülük yapıyor. Seyircisiz maçın kötü olduğunu Ankaraspor maçında gördük. Umarım bir daha böyle ceza alıp seyircimizden mahrum kalmayız." temennisinde bulundu. Türkiye'de oynayabileceği en iyi kulübün Beşiktaş olduğunu kaydeden Slovak oyuncu, Vestel Manisa'dayken yurtdışından birçok teklif gelmesine rağmen kabul etmediğini söyledi. Holosko, ilk tercihinin Beşiktaş olduğunun altını çizerek, "Eski kulübüme özellikle Avrupa'dan birçok teklif geldi. Belki yurtdışına gitmem kulübüm için faydalı olacaktı. Ama ben kişisel tercihimi Beşiktaş'tan yana kullandım. Şimdi Beşiktaş formasını giyiyorum ve kendimce hedefime ulaştım." diye konuştu. Beşiktaş'a ilk geldiği günden itibaren takım arkadaşları tarafından çok iyi bir şekilde karşılandığını ifade eden genç golcü, uyum süresini de bu nedenle çabuk atlattığını belirterek şunları söylüyor: "Takım arkadaşlarımdan çok büyük destek gördüm. Beşiktaş'a gelirken benimle ilgili çok şey yazıldı. Ben bunlara çok fazla aldırış etmedim. Takım arkadaşlarım bana o kadar sıcak davrandılar ki hiç yabancılık hissetmedim. Zaten DİSKİ ve Ankara maçlarında yaptığım asist ve attığım golden sonra yanıma gelip beni tebrik ettiler. Bana takım olarak güvendiklerini gösterdiler."

Ertuğrul Sağlam'ın, takımında kendisini görmek istemesinin kendisi için büyük bir onur olduğuna değinen Slovak golcü söylerine şöyle devam etti: "Ertuğrul hoca tarafından çok isteniyordum. Zaten beni bu takıma getirmek için büyük fedakarlıklar yaptılar. Şimdi bana büyük görev düşüyor. Benden ne istenildiğini çok iyi biliyorum. O yüzden rahatım. Benim için ödenen bedelin hakkını fazlasıyla vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın." Beşiktaş'ın çok kaliteli isimlerden kurulu olduğunu ve bu takımda oynamanın daha kolay olacağını ifade eden Holosko, "Bobo'nun, Delgado'nun, Tello'nun, Nobre'nin olduğu yerde başarılı olmak zor olmayacaktır. İyi futbolcularla oynamak bireysel olarak beni de etkileyecektir. Bu ekip içinde gol atmak daha kolay olacaktır. Ofansif futbol oynayan bir takımda yeteneklerimi daha fazla göstereceğimi düşünüyorum. Gol atmayı ve attırmayı seviyorum." şeklinde konuştu.

Bu sezonki hedeflerinin hem lig şampiyonluğu hem de Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu kaydeden genç golcü, "Eğer bu başarılarda benim de katkım olacaksa ne mutlu bana. Beşiktaş'ın kadrosuna, oyun anlayışına baktığımda iki kupayı da almaması için hiçbir neden yok." diyerek sözlerini tamamladı.

Levent Erdoğan: Holosko, takıma hareket getirdi

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, yeni transferleri Filip Holosko'nun, takıma canlılık getirdiğini söyledi. Erdoğan, Ankaraspor karşısına birkaç eksik dışında ideal kadroyla çıktıklarını vurgulayarak, "Holosko düşündüğümüz gibi takıma bir canlılık getirdi. Delgado, Bobo, Tello, Cisse de iyi oynayınca, hücum hattında bugüne kadar hissettiğimiz eksiklik ortadan kalkmış oldu.'' ifadelerini kullandı.

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 12:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?