16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Seyrantepe ihalesi yarın

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), teklifleri teknik şartnameye uygun olmadığı gerekçesiyle iptal ettiği, Seyrantepe Spor Kompleksi yapımı ihalesi yarın tekrar yapılacak.


Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayan ihale, TOKİ ihale yönetmeliği uyarınca açık ihale usulüne göre yapılacak. Proje kapsamında, Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu 34 bin 640 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde “Kentsel Sosyal Altyapı Alanları”nın yapılması karşılığında Seyrantepe arazisi üzerinde spor kompleksi kurulacak. 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi inşaatı yapılarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilecek.

FİRMA, PROJEYİ TEMİNAT GÖSTEREREK KREDİ KULLANABİLECEK

İhaleyi kazanan firma kredi kullanmak isterse; Seyrantepe’de yapılacak spor kompleksi inşaat seviyesini yüzde 15’e getirmesi şartı ile Ali Sami Yen arsası üzerinde yapacağı projeden alacağı yüklenici hasılat payı tutarını temlik veya teminat gösterebilecek. İhaleyi kazanacak firma TOKİ’ye teklif etmiş olduğu İdare Payı Toplam Gelirinin (İPTG) yüzde 5’ini sözleşmenin imzalanacağı güne kadar yatıracak.

Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için verilecek olan 720 günlük sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu taşınmaz yüklenici firmaya teslim edilecek. Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatı müşavirlik hizmetlerini yapacak firma TOKİ tarafından belirlenecek. Müşavirlik bedeli için spor kompleksi inşaat bedelinin yüzde 1’i kadar da kesin teminat alınacak.

DAHA ÖNCEKİ İHALEYE 5 FİRMA KATILMIŞTI

TOKİ Başkanlığı’nda 19 Temmuz'da yapılan ihale, gerekli yarışma ve rekabet şartlarının oluşmaması nedeniyle TOKİ tarafından iptal edilmişti. İhaleye Nurol İnşaat AŞ, Eren Talu Turizm AŞ, Cengiz İnşaat AŞ, Mesa Mesken Sanayi AŞ ve Bozoğlu İnşaat katılmıştı.


Hürriyet / ANKA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2007 Pazar 08:15:36
Güncelleme :26 Ağustos 2007 Pazar 09:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?