15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Sezonun ilk derbisi yarın

Futbolda 2007-2008 sezonunun ilk derbi maçı yarın Almanya'da yapılacak.

Geçen sezonun Turkcell Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2. kez düzenlenen Süper Kupa maçında Köln kentinde karşı karşıya gelecek.

Rhein Energie Stadı'nda TSİ 21.00'de başlayacak ve Show TV'den naklen yayınlanacak sezonun ilk derbisinde, ezeli rakipler sezonun ilk büyük kupasının sahibi olabilmek için mücadele edecek.

Ezeli rakipler arasındaki TFF Süper Kupa maçını hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Aydınus'un yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Bahattin Duran yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mustafa Kamil Abitoğlu.

Fırat Aydınus, geçen sezon Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında BJK İnönü Stadı'nda yapılan Turkcell Süper Lig 31. hafta ve Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarında da düdük çalmıştı. Bu maçlarda Fenerbahçe ligde 1-0 yendiği ezeli rakibine, kupada aynı skorla mağlup olmuştu.

TFF tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz yıllardaki Cumhurbaşkanlığı Kupası statüsünde, lig ve kupa şampiyonlarını karşı karşıya getiren Süper Kupa'nın ilk sahibi Beşiktaş oldu.

Siyah-beyazlılar, geçen sezon başında Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan maçı Mert Nobre'nin golüyle 1-0 kazanarak, kupanın ilk sahibi olmuştu.

AA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 13:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?