22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Shaq-Memo diyaloğu

All-Star maçında oynayan ilk Türk oyuncu olan Mehmet Okur, hedef büyüttüğünü ve bu seviyede kalmak için çok çalışması gerektiğini söyledi. Okur, Shaquille O'Neil'la bire bir mücadelesini de anlattı.

All-Star maçından sonra DHA'ya konuşan Mehmet Okur, All-Star'da mücadele etmenin çok gurur verici bir olay olduğunu belirterek, "Çok heyecanlandım. NBA'in bütün yıldızlarıyla beraber aynı sahada, bu şovun içinde bulunmak beni çok mutlu etti. İnşallah beni izleyen herkese iyi bir şov izletmişimdir" dedi.

Mehmet Okur, Shaquille O’Neil ile karşı karşıya geldiği bire bir mücadelesiyle ilgili olarak, "Bacak arasından ve arkasından bütün hareketleri yaptı. Güzel hareketlerdi, ama ben de iyi müdafaa yaptım ve sayıyı atamadı. Ondan sonra konuştuk zaten, (iyi müdafaa yaptın) dedi. Ben de (şanslı bir müdafaaydı, kötü atıştı) dedim. Bayağı güzel vakit geçirdik" diye konuştu.

Hedeflerinin artık daha da büyüdüğünü ifade eden milli oyuncu, "Bir NBA şampiyonluğu, bir All-Star... Artık çıta yükseldi. Bundan sonra hedefler daha da büyüyor. Bu seviyede kalabilmek için çok fazla çalışmam gerekiyor. Bütün gençler de kendilerine hedef koyup, çok çalışıp, inşallah ileride hedeflerine ulaşırlar. Çok çalışmak, çok çalışmak, çok çalışmak gerekir" dedi.

All Star'a seçildiğinde Tanjevic ve Harun Erdenay haricinde kimseden tebrik mesajı almadığının altını çizen Okur, "Belki yoğunluğumdan dolayı bana ulaşamamış olabilirler" diye konuştu.

Mehmet Okur'un eşi Yeliz Okur ise maçı izlerken gözyaşlarını tutamadığını belirterek, "Hatırasının bizde bulunması için herşeyi kameraya almaya çalışıyordum. Mehmet'in ismi anons edildiğinde, Türk bayrağını gördüğümde kendimi tutamadım, gözlerimden yaşlar süzüldü. İnanılmaz bir şeydi. Tarif edilmesi mümkün değil. Çok güzel, çok gurur vericiyidi" yorumunu yaptı.

Mehmet Okur'un All Star'a seçilmesinin geç kalınmış bir karar olduğunu vurgulayan Yeliz Okur, "Mehmet'in bunu çoktan hakettiğini düşünüyorum. Özellikle de All Star seçimlerinden önce Batı’nın en iyi oyuncusu seçilmesi, benim için çok gurur verici" dedi.
İki heyecanı bir anda yaşadıklarını da belirten Yeliz Okur şunları söyledi:
"Kızımızın dünyaya gelmesine bir ay kaldı. Şu anda onun heyecanını ve stresini yaşıyoruz. Aynı zamanda da Mehmet’in All Star’a seçilmesinin heyecanını yaşıyoruz. Bir an gelemeyeceğim diye çok üzülmüştüm. Çünkü nereden baksanız 9. ayıma yaklaşmak üzereyim. Onun için inanılmaz büyük bir olay, bizim için de çok gurur verici bir şey. Kızım ve ben onunla gurur duyuyoruz."
Hürriyet/DHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 19:47:55
Güncelleme :19 Şubat 2007 Pazartesi 21:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?