19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Sharapova Dementieva'yı da geçti

Maria Sharapova, iki yıl önce şampiyon olduğu Wimbledon'da Elena Dementieva'yı yenerek yarı finale yükseldi.

Sharapova, yedi numaralı seribaşı Dementieva'yı 6-1, 6-4'lük setlerle yenerek 2004 yılında şampiyonluğa ulaştığı Wimbledon'da yarı finalist oldu. Justine Henin-Hardenne de Severine Bremond'a set vermedi ve son dörde kaldı.

Dört numaralı seribaşı Rus Sharapova, vatandaşı Dementieva karşısında ilk seti 27 dakikada kazanarak öne geçti. İki kez grand slam finalisti Dementieva, en büyük zaafı olan servislerde yine sıkıntı yaşayınca ilk sette varlık gösteremedi.

İkinci sete hızlı başlayan taraf yine Sharapova oldu ve ilk dört oyunu alarak öne fırladı. Dementieva üstüste üç oyun kazanarak maça ortak olmaya çalıştıysa da rakibine daha fazla yaklaşamadı.

Beklenen çekişmenin yaşanmadığı çeyrek final maçının en ilginç olayı çırılçıplak şekilde tribünden korta atlayan tenis meraklısı oldu. Görevliler, çılgın seyirciyi kırmızı bir battaniyeye sararak dışarı çıkardı.

Maria Sharapova'nın yarı finaldeki rakibi Amelie Mauresmo-Anastasia Myskina maçının galibi olacak.

Üç numaralı seribaşı Justine Henin-Hardenne, turnuvanın sürpriz ismi ve dünyanın 129 numarası Fransız Severine Bremond'u 6-4, 6-4'lük setlerle yenerek son dörde kaldı.

Belçikalı tenisçi, kariyerinde kazanamadığı tek grand slam olan Wimbledon'ın yarı finalindeki rakibi Na Li veya vatandaşı Kim Clijsters olacak. Henin-Hardenne, All England Club'da 2001 yılında final oynamıştı.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 17:58:20
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 18:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?