27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sibel'den üç altın madalya

Romanya'nın başkenti Bükreş'te süren 22. Avrupa Bayanlar Halter Şampiyonası'nda 63 kiloda Sibel Şimşek koparmada, silkme ve toplamda altın madalya kazandı.

Yarışmada Sibel Şimşek, ilk hakkında 103, ikinci hakkında 105 ve son hakkında da 108 kiloyu kaldırarak altın madalyayı kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Koparmada ikinci sırayı 107 kilo ile Norveçli Ruth Kasirye ve üçüncülüğü ise 103 kiloyla Rus Svetlana Tsarukaeva elde etti.

Şimşek silkme ve toplamda da rakiplerini geride bırakarak 3 altın madalya kazandı. Milli halterci koparmada 108, silkmede 128 kilo kaldırarak toplamda 236 kiloya ulaştı.

İŞTE AZMİN ZAFERİ

Kazandığı 3 altın madalya ile Türkiye’yi sevindiren Sibel, başarılarının süreceğini söyledi.

Avrupa Halter Şampiyonası’ndaki muhteşem performansı ile bayanlarda 3 altın madalya kazanan Sibel Şimşek, ezeli rakibi Rus ve Ermeni haltercileri geçmek için ant içtiğini ve bunu da başardığını söyledi

Avrupa Halter Şampiyonası’nda podyumda “şimşek “gibi çakan ve 63 kiloda koparma, silkme ve toplamda 3 altın kazanan Sibel Şimşek, bunun bir başlangıç olduğunu ve o kürsüye ambargo koyacağını söyledi.

Şimşek daha önce kendisini geçen dünya şampiyonu Rus ve Avrupa şampiyonu Ermeni haltercileri geçmek için 3 ay boyunca kampta hırslı bir şekilde çalıştığını, onları geride bırakmak için ant içtiğini açıkladı.

Yıllardır bu iki sporcuyla yarıştığını söyleyen milli halterci, 2007 ve 2008 Avrupa Şampiyonaları’nda bu iki sporcuya geçildiğini ama artık her ikisine de Bükreş’te iyi bir ders verdiğini belirterek, “Bundan böyle onlar benden korkacak. Sırada dünya ve olimpiyat kürsüsü var. Kariyerime bu şampiyonlukları da eklemek istiyorum”diye konuştu.

Salonu dolduran Türk seyircilerin ve Türk bayrağının da kendisini fazlasıyla motive ettiğini ve rakiplerine ders vermek gerektiğine inandığını açıklayan Şimşek, antrenörü Nurcihan Gönül’ün de kendisini motive etmesiyle podyuma çıktığını ve gerekeni yaptığını söyledi. Şampiyon halterci, “Rakiplerim benden fazla kilo kaldırsaydı, inanın ben daha fazlasını kaldırarak altınları toplayacaktım” dedi.


 

AA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 18:57:47
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 00:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?