19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Şimdi sıra markalaşmada!

Ligin zirvesine yerleşen Kayserispor, markalaşma adımlarını hızlandırdı. İstanbul'da Kayserium açılması planlanırken, kentin diğer sporlarda da çekim merkezi olması için çalışmalar hızlandırıldı.

Pastırma ve mantısı ile ünlü Kayseri son dönemlerde futboldaki başarılarıyla da adından söz ettiriyor. Hafta sonunda Bursaspor'u 3-0 yenen Kayserispor, Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle Süper Lig'in zirvesine kurulurken şehir ekonomisinin de bundan payını alması bekleniyor.

Kayserispor'un şehir ekonomisine katkısının her geçen yıl arttığına işaret eden Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Kilci, bu başarının sürdürülebilir olması için çaba gösterdiklerini söyledi. "Kayserispor geçmişte bir asansör takımdı; ama biz sabrettik ve ciddi tecrübe sahibi olduk. Güçlü yöneticilerle çalıştık. Havuz sistemini çok iyi kullandık. Böylece hiç borçlanmadan bugünlere gelme başarısını gösterdik" diyen Kilci, bugün itibariyle Kayserispor'un yıllık gelirinin 50 milyon TL'ye ulaştığını söyledi.

İstanbul'a 'Kayserium' geliyor
Takımının başarısını ticari ürünlerine de dökme kararı alan Kayserisporlu yöneticiler, önümüzdeki dönemde dört büyükler gibi marka oluşturmayı hedefliyor. Hali hazırda Kayseri'deki mağazalarda satışa sunulan Kayserispor'a ait forma, futbol topu, kupa, atkı gibi ürünler önümüzdeki yıllarda İstanbul'da kurulması planlanan mağazalarda satışa çıkarılacak. Kayserispor yöneticilerinin şu sıralar konu üzerinde görüşmeler yaptıklarını açıklayan Hasan Kilci, "Kayserispor önce kurumsallaştı, şimdi markalaşıyor. Başarı arttıkça Kayserispor'un formaları ve diğer ürünler Kayseri dışında büyük şehirlerde açılacak mağazalarda satışa sunulacak" dedi.

Yeni galibiyetlerle bu gelirin artış göstereceğine dikkat çeken Kilci sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz geçmişten beri Kayserispor'da uzun süre görev aldık. Başkanlara destek verdik. Hem Erciyesspor hem Kayserispor'a destek verdik. Gökhan'ı ve Mehmet Topuz'u 15 milyon euroya sattık. O paraya da umut vaat eden genç futbolcuları aldık. Onlar da gidenleri aratmadı. Sporda da tıpkı sanatta olduğu gibi birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edildiğinde başarıya ulaşılıyor. Önümüzdeki dönemde de Kayserispor artık ilk 10'da yer almaya değil, şampiyonluğa oynayacak. Bu başarı Kayseri ekonomisine de ciddi katkıda bulunacak. Örneğin geçen Fenerbahçe maçında en az 3 ton pastırma sattık. Bölgedeki projelere ilgi duyan yatırımcı sayısı arttı."


BAŞARI ŞEHRİN İMAJINI GÜÇLENDİRİYOR
Kayserispor'un başarısını ildeki spor altyapısının geliştirilmesi ve istikrarlı yönetim anlayışına bağlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserispor'un başarısının şehrin imajını güçlendirdiğini söyledi. Önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni yatırımlarla bu başarıların çok daha sağlam bir zemine oturacağına dikkat çeken Özhaseki şunları söyledi: "Kayseri, artık sporuyla da konuşulur hale geldi. Belediye, takımın yöneticileri ve şehirdeki sanayicilerin hepsi aynı amaca yönelik görüş birliğine varınca bu başarı ortaya çıktı."

Şehrin spor altyapısını geliştirecek yeni projelerin de yolda olduğunu ifade eden Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "Erciyes'te 276 milyon euroluk bir proje yürütüyoruz. 160 kilometrelik kayak pisti, kongre merkezleri, butik oteller ve kafeteryaların olacağı merkez, yerli yabancı grupların ilgisini çekiyor. Yurtdışından 6 grup bu projeleri incelemek için başvuruda bulundu. Avusturya, Hollanda, Almanya ve Arap ülkelerinden gelen bu yatırımcılar projelere talip oluyor. Belediye olarak 60 milyon TL'lik teleferik için ihaleye çıktık. Birkaç ay içinde bu projeyi bitireceğiz. Diğer projeleri de Yap-İşlet modeliyle başvuran yatırımcılara bitirtmeyi planlıyorum. Bu projeleri 3 yıl içinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz."

Nasıl başarılı oldu?
* Belediye ve işadamları işbirliği yaptı.
* Altyapıya yatırım yapıldı. Yeni stat inşa edildi.
* Takım yapısında istikrar sağlandı.
* Havuz sistemini son derece başarılı kullanarak
borçsuz bir yapı oluşturdu.
* Geleceğe yönelik planlamalar gerçekleştirildi.

YÖNETİM TARAFTARLA BARIŞTI
Kayseri maçı biletlerini 200 TL'ye satışa çıkardığı için taraftarıyla arası açılan Kayserispor yönetimi, Bursaspor maçı öncesinde bilet fiyatlarını 1-2 TL gibi sembolik fiyatlarla satışa çıkardı. Böylece taraftarlarıyla yeniden barışan Kayserispor yönetimi Bursaspor maçına 35 bin taraftar çekmeyi başardı.
 

Özgül Öztürk - Referans
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 15:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?