18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Sinan ringe çıkıyor

Dünya Boks Konseyi (WBC) Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, dünya şampiyonluğu unvan maçına adını yazdırmak için Kazak Oleg Maskaev ile ringde kozlarını paylaşacak.

Almanya'nın Hamburg kentinde yapılacak maç öncesinde soruları yanıtlayan ''Boğazın Boğası'' lakaplı Sinan Şamil Sam, Kazak rakibine karşı savunma ağırlıklı bir oyun sergileyeceğini söyledi.

Maskaev ile ilk kez karşılaşacağını ve rakibini küçümsemediğini ifade eden Sam, ''Onun da belli bir kalitesi var. Kötü diyemem. İkimiz de eşdeğer rakibiz. Yarınki maçı daha şanslı olan kazanır. İlk kez karşılaşacağımız için her boksörde olduğu gibi bizde de heyecan ve stres mutlaka olacaktır. Ama ben sakın bir yapıya sahibim. Çok etkileneceğimi düşünmüyorum'' diye konuştu.

''HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU''

Bugüne dek yaptığı 26 maçın 24'ünü kazanan ve 15 kez rakiplerini nakavt eden Türk boksör, ''Her zaman söylediğim gibi hedefim dünya şampiyonluğudur. Şu anda buna çok yakınım ve bir aksilik olmasına izin vermeyeceğim'' dedi.

Maskaev ile yapacağı maçın hazırlıklarını 12 haftadır sürdürdüğünü ve son 4 haftadır yoğun bir kamp dönemi geçirdiğini belirten Sam, ''Kendimi çok iyi hissediyorum. Güzel bir hazırlık dönemi geçirdim. Sol elimde biraz ağrı vardı ama şu anda o da geçti. Kazanmamak için hiçbir sebep yok'' diye konuştu.

RAKİP ŞİMDİLİK NİJERYALI ELDİVEN RAHMAN

Şamil Sam, Maskaev'i yenmesi durumunda dünya şampiyonluğu unvan maçında Nijeryalı boksör Haşim Rahman ile karşı karşıya geleceğini söyledi. Dünya Şampiyonu unvanını elinde bulunduran Ukraynalı Vitali Klitschko'nun Rahman ile yapacağı maçı 4. kez ertelettiğini ve bunun üzerine Rahman'ın geçici şampiyon ilan edildiğini anlatan Sam, Ukraynalı boksörün ringe çıkmaması durumunda dünya şampiyonluğu için Haşim Rahman ile mücadele edeceğini kaydetti.

SİNAN'IN RAKİBİ ''BEYAZ MIKE TYSON'' OLARAK BİLİNİYOR

Kazak boksör Oleg Maskaev, ringlerde ''Beyaz Mike Tyson'' olarak biliniyor. Bugüne dek 36 kez profesyonel maça çıkan Maskaev, yaptığı maçlardan 31'ini kazanırken, bunların 25'ini nakavtla sonuçlandırdı.

Kazak sporcu, Vitali Klitschko ile dünya şampiyonluğu için dövüşecek olan Haşim Rahman'ı da 1999 yılında 2. rauntta nakavtla yenmişti. ABD'de yaşamını sürdüren Maskaev, WBC klasmanında 2. sırada yer alıyor. Sam'ın şampiyonluk yolundaki son maçı yarın TSİ 23.10'da başlayacak ve Show TV naklen yayınlayacak.

''TÜRK BOKSU ŞU ANDA 'SIFIR' NOKTASINDA''

Milli boksör, Türk boksunun yanlış yönetimler sayesinde şu anda ''sıfır'' noktasında bulunduğunu savundu. Milli takımda yeni göreve getirilen antrenörler sayesinde olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade eden Sam, ''Ringlerde ne kadar çok Türk boksör mücadele ederse biz o kadar gururlanırız. O kadar çok para kazanırız. Bundan hem Türk boksu hem de biz kazanırız'' dedi. Boksu bıraktıktan sonra antrenörlük ya da yöneticilik yapmak istemediğini kaydeden Sam, 30 yaşında olduğunu ve sağlığı elverdiği sürece ringe çıkmak istediğini söyledi.

''MİLLİ TAKIMIN NE YAPACAĞI BELLİ OLMAZ''

Boksun dışında futbola ilgisiyle de tanınan Sinan Şamil Sam, milli takımın İsviçre karşısında ne yapacağının belli olmadığını kaydetti. Milli takımın Almanya'da yapılacak olan 2006 Dünya Kupası'na katılmasını kendisinin de çok istediğini dile getiren Sam, ''Önce Letonya'ya yenilerek Avrupa Futbol Şampiyonası'na gidemeyen, sonra sahasında Gürcistan gibi bir takımla berabere kalan, ardından da gidip Almanya'yı yenen bir takım herşeyi yapabilir'' diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 14:37:30
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 16:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?